Sivut

torstai 6. kesäkuuta 2019

Lastenliittolainen esittäytyy: Amos Yliskylä

Lumislimeä ja saippuakuplasauvoja Hämeenlinnan kerhotoiminnassa!

Hämeen Lastenliitto tarjoaa kerhotoimintaa omana kerhotoimintanaan, mutta myös ulkopuoliset tahot, kuten koulut ja yhdistykset, voivat tarjota tietyille lapsiryhmille monipuolista ja laadukasta kerhotoiminnan ohjausta. Hämeenlinnasta löytyy muun muassa Jukolan koulu, joka on tarjonnut Hämeen Lastenliiton kautta kerhotoimintaa 1. - 6.luokkalaisille oppilailleen lähes koko edellisenä lukuvuotena. 2018 –2019 lukuvuotena Jukolan koululla pyöri askartelu- ja kädentaitotoimintaan painottuva kerho sekä erittäin pidetty tiedekerhotoiminta. 

Kerhoihin ilmoittautuminen toimii joko koulun tai Lastenliiton ilmoittautumislomakkeen kautta. Kerhoihin mahtuu noin 8 – 12 oppilasta ja kerholaiset otetaan kerhoihin ilmoittautumisjärjestyksellä. Pyrimme myös tarjoamaan kerhoa monipuolisesti eri oppilaille, jotta mahdollisimman moni kerhohalukas pääsisi osallistumaan maksuttomaan kerhotoimintaan. 

Kerhot pyörivät koulun tutuissa tiloissa lähes heti koulupäivän jälkeen. Hämeen Lastenliiton kerhokoordinaattorille voi aina esittää teema-, aika- ja paikkatoiveita sähköpostitse osoitteeseen: kerhokoordinaattori.hame@lastenliitto.fi. Kerhokoordinaattori ottaa kaikki ehdotukset ja toiveet huomioon ja pyrkii mahdollisuuksien mukaan toteuttamaan ne. Parhaillaan kerhokoordinaattori ideoi syksyn kerhoja, joten ehdotuksia otetaan mielellään vastaan. 

Jukolan koulun kerhoihin on osallistunut innokas ja iloinen 2. luokkalainen Amos Yliskylä, joka suostui kerhokoordinaattorin haastatteluun kevään toiseksi viimeisellä kerhokerralla tiedekerhossa. 

Amos kertoo, että oli aluksi ilmoittautunut askartelu- ja kädentaitokerhoon syksyllä 2018, mutta siirtyi keväällä tiedekerhoon omien kiinnostuksensa johdosta. 

“Koska mua kiinnostaa vähän enemmän tällainen tiede”, Amos kertoo.

Amokselta kysyttäessä, mitä tiedekerhossa onkaan koko kevätkautena tehty, ei hän meinannut muistaa. Onneksi kerhossa tehdään ja täytetään tiedekansiota, mistä voikin kerholainen muistutella ja tarkistella menneitä temppuja ja juttuja. Tiedekansion saa kerholainen viedä kotiinsa kerhon viimeisellä kerralla.

Slime on ensimmäinen tiedetemppu, minkä Amos kylläkin muistaa tehneensä! Slime, slaimi, lima onkin monen kerholaisen mieleinen puuha tiedekerhossa. 

Amos kertoo, että ensimmäinen slime epäonnistui askartelukerhossa.

“Se ensimmäinen slime oli vähän sellainen limanen. Ei se onnistunut niin hyvin”. 

Onneksi harjoitus tekee mestarin, tuumataan yhdessä Amoksen kanssa. Ohjaaja oli kuullut askartelu- ja kädentaitokerholaisten toiveet ja kyseisessä kerhossa päästiin kokeilemaan myös oman slimen tekoa, vaikkakin slimeä pääsee testailemaan pääasiassa tiedekerhoissamme.

Amoskin monen muun kerholaisen tapaan harmitteli, ettei kotona oikein voi tiedetemppuja tehdä, kun kotoa ei löydy kaikkia välineitä. Onneksi kerhossa pääsee kokeilemaan uusia, erilaisia juttuja ja sotkujen aiheutuessa yhteisvoimin sitten siivotaan.

Myös lumislime oli Amoksen mieleen. Lumislimen tarkempi ohje löytyikin myös Amoksen omasta tiedekansiosta, vaikkakin ohjeet olikin kirjoitettu salakielellä.
Lumislaimi voidaan tehdä vain talvisin, kun pihalla on lunta. Lisäksi Amos suosittelee hanskojen käyttöä, ettei kädet jäädy lumislaimia tehdessä. Ohjeissa taikaliemi tulee räjäyttää niin, että liemi kuohuu ja kuplii kupin yli lumelle. Ylimenevä taikaliemi kerätään uuteen kuppiin, johon laitetaan lisäksi tavallista lunta. 

Toukokuisella kerhokerralla kerholaiset eivät päässeet enää lumislaimia tekemään, mutta he olivat saaneet valmiiksi upeat saippuakuplasauvat, joita haastattelun jälkeen päästiin koko kerhon voimin testaamaan aurinkoiseen ulkoilmaan.


Toimintaamme tukevat muun muassa Hämeenlinnan ja Lahden kaupunki sekä kaupunkien nuorisopalvelut ja Aluehallintovirasto. Hämeen Lastenliiton toiminta on voittoa tavoittelematonta, avointa ja matalankynnyksen toimintaa, mikä tukee lapsia, varhaisnuoria ja lapsiperheitä toiminnallaan.

Lastenliiton syksyn kerhojen ilmoittautuminen pyörähtää käyntiin 6.6. klo 13.00. nettisivuillamme. Hämeen Lastenliiton kerhotoiminta päivittyy syys - lokakuuhun mennessä, sillä koulujen kerhotoimintaa päästää kunnolla ideoimaan vasta koulujen alkamisen myötä elo - syyskuussa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti