Sivut

lauantai 8. joulukuuta 2018

Joulukalenteri, luukku 8: Raikas mustaherukkajäädyke

Tämä raikas mustaherukkajäädyke sopii hyvin joulupöydän jälkiruuaksi tai jo etukäteen maisteltavaksi. Ohjeesta tulee noin 4 annosta.


Tarvitset:
2 munaa
1dl sokeria
1tl vaniljasokeria
2 dl vispikermaa
1,5 dl mustaherukoita (tai muita marjoja)

Ohje:
1. Erottele kananmunista keltuaiset toiseen astiaan ja valkuaiset toiseen.
2. Mittaa keltuaisten sekaan sokeri ja vaniljasokeri. Vatkaa keskenään vaahdoksi.
3. Vaahdota valkuainen.
4. Vaahdota kerma.
5. Soseuta sulaneet mustaherukat.
6. Yhdistä kaikki aineet varovasti sekoittaen yhteen kulhoon. Tarkista maku.
7. Kaada massa haluamaasi pakastuksen kestävään astiaan. Peitä astia ja nosta pakastimeen.
8. Jäädykkeen on hyvä olla jääkaapissa ainakin yön yli.
9. Ota jäädyke pakkasesta n. puoli tuntia ennen tarjoilua niin se pehmenee sopivasti.
10. Herkuttele sellaisenaan tai esimerkiksi kinuskikastikkeen kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti