Sivut

keskiviikko 12. joulukuuta 2018

Joulukalenteri, luukku 12: Omppuruusut

Niin herkullisia kuin joulutortut ovatkin, pieni vaihtelu tekee aina hyvää. Nämä omppuruusut ovat kauniita ja herkullisia tarjottavia vaikkapa pikkujoulupöytään.

Tarvitset
(10−12 kpl)
3 (punaista) omenaa(sitruunamehua)
1 pkt torttutaikinalevyjä
n. 100g omenamarmeladia
(kanelia, mikä sitä ei ole marmeladissa jo valmiina)
margariinia voiteluun
tomusokeria
Ohje:
Ota torttutaikina sulamaan. Levitä taikinalevyt työpöydälle leivinpaperin päälle. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele muffinipelti margariinilla valmiiksi tai käytä muffinivuokia.

Pese omenat, halkaise ne ja leikkaa kuorimaveitsellä siemenkodan ympäriltä siivuja (puolikuun muotoisia viipaleita). Purista omenasiivujen päälle halutessasi vähän sitruunamehua tummumisen ehkäisemiseksi.

Kauli sulaneet taikinalevyt yksitellen isommiksi pituus- ja leveyssuunnassa. Leikkaa taikina kahtia siten, että siitä jää kaksi mahdollisimman pitkää palaa. Levitä taikinapalan keskustaan ohuesti omenahilloa ja ripottele vähän kanelia. Levitä omenasiivut lomittain toistensa päälle taikinan leveään reunaan siten, että omenan kuoripuoli ylettyy taikinan reunan yli. Taita taikinan alempi puoli omenasiivujen päälle. Rullaa nyytiksi ja nosta voideltuun muffinivuokaan.

Paista omppuruusut 175-asteisessa uunissa kauniin kullanruskeiksi uunin alatasolla. Paistoaika on noin 30 minuuttia uunista riippuen. Peitä leivonnaiset paiston aikana tarvittaessa leivinpaperilla. Anna omppuruusujen jäähtyä hetki. Siivilöi tarjoiluvaiheessa kevyesti tomusokeria omppuruusujen päälle.

Hyviä herkutteluhetkiä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti