Sivut

tiistai 18. joulukuuta 2018

Joulukalenteri, luukku 18: Tuplasuklaakeksit

Tänään jälleen leivotaan, nam! Luvassa on Lastenliiton omalla reseptillä tehtyjä, suussa sulavia tuplasuklaakeksejä. Keksit maistuvat erityisen herkullisilta maitolasillisen kera.



Tuplasuklaakeksit

Ainekset:
175g margariinia
1dl sokeria
1,5dl fariinisokeria
1tl vaniljasokeria
1 muna
5dl vehnäjauhoja
½ tl suolaa
100g tummaa suklaata
75g valkosuklaata
n.0,75dl maitoa


Tee näin:
1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
2. Sulata rasva. Anna jäähtyä hetken.
3. Sekoita jäähtynyt rasva, muna ja sokeri.
4. Sekoita kuivat aineet ja lisää ne joukkoon.
5. Lisää joukkoon rouhittu suklaa ja maito. Sekoita. Taikina saa jäädä melko jäykäksi.
6. Muotoile taikinasta noin 24 keksiä.
7. Paista keksejä uunissa 8-10 min. Keksit saavat olla pehmeitä uunista tullessaan, koska ne jähmettyvät jäähtyessään.

Hauskoja leivontahetkiä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti