Sivut

tiistai 4. joulukuuta 2018

Joulukalenteri, luukku 4: Valkosuklaapiparkakut

Yksi joulun parhaista asioista on tietysti jouluherkut. Tänään tuunataan tuttuja piparkakkuja vähän eri muotoon kuin normaalisti. Näitä piparkakkuja kelpaa tarjoilla vaikkapa pian koittavan Itsenäisyyspäivän kunniaksi glögin tai kuuman mehun kera. Nämä piparkakut on tehty kaupan valmistaikinasta, mutta toki parempaa syntyy, mikäli taikinankin malttaa tehdä itse.
Piparkakkujen tekoon tarvitset:
- Piparkakkutaikinaa
- Valkosuklaata (tai muuta suklaata)
- Kaulimen
- Veitsen.

Piparit:
- Laita uuni lämpeämään 200 asteeseen.
- Kaulitse taikina ohueksi ja leikkaa siitä veitsellä haluamasi kokoisia suorakaiteen muotoisia paloja.
- Nosta piparit pellille ja paista 6-8 minuuttia. Ole varovainen etteivät piparkakut pala!
- Jäähdytä valmiit piparkakut ja sulata sillä aikaa suklaa.

Suklaan sulatus:
- Suklaan sulattaminen onnistuu myös mikrossa!
- Paloittele suklaa samankokoisiksi paloiksi (kuivaan) mikron kestävään kulhoon.
- Älä käytä mikrokupua, sillä sen sisälle saattaa muodostua vesihöyryä ja suklaa on herkkä vedelle, jo pieni määrä saattaa tehdä siitä kokkareista.
- Sulata suklaata alhaisella teholla puoli minuuttia kerrallaan ja sekoita välissä

Piparien koristelu:
Dippaa piparkakkua sulassa suklaassa ja aseta uuniritilälle kuivumaan. Esimerkkikuvan keksit on dipattu suklaaseen ja asetettu sen jälkeen suklaapuoli ylöspäin juomalasiin, jolloin syntyy hauskoja valumajälkiä. Tässä kannattaa kuitenkin varautua sottamaan!

Huom! Siinä vaiheessa kun suklaa on vielä kosteaa, sen päälle voi ripotella esimerkiksi karkki- tai pähkinärouhetta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti