Sivut

maanantai 1. heinäkuuta 2019

Lastenviikosta Lapsen oikeuksien viikoksi

Lastenliiton kehittämä, jo useana vuonna järjestetty Lastenviikko kokee tänä vuonna suuria muutoksia! Nyt Lastenviikko sekä viime vuonna ensimmäistä kertaa järjestetty Lapsen oikeuksien viikko yhdistyivät, ja marraskuun lopulla vietettävä toiminnallinen teemaviikko tulee jatkossa kulkemaan yhteisellä nimellä Lapsen oikeuksien viikko. Lapsen oikeuksien viikkoa järjestää Kansallinen lapsen oikeuksien viestintäverkosto, ja viikkoa vietetään tänä vuonna 18.-24.11.!

Lapsen oikeuksien viikko oli viime vuonna vain kouluille suunnattu teemaviikko, kun taas Lastenviikkoa on monena vuonna vietetty erityisesti vapaa-ajalla ja harrastustoiminnassa. Nämä kaksi yhteen liitettynä saadaan aikaan kaikille suunnattu, lapsen oikeuksia korostava ja osallistava teemaviikko. Vuonna 2019 Lapsen oikeuksien viikon teemana on lapsen oikeus olla oma itsensä. Teemaviikon tavoitteena on edistää YK:n lapsen oikeuksien sopimuksen tunnettuutta lasten ja nuorten keskuudessa. Lapsen oikeuksien viikon aikana järjestetään aiheeseen liittyviä tapahtumia, otetaan lapsen oikeudet mukaan koulutyöskentelyyn sekä varhaiskasvatukseen ja haastetaan ihmisiä sosiaalisessa mediassa.

Lapsen oikeuksien viikossa voi olla mukana osallistujana tai järjestäjänä! Yhdistykset ja muut toimijat voivat ilmoittaa oman tapahtumansa Lapsen oikeuksien viikolle teemaviikon nettisivujen kautta. Samasta paikasta mukaan viikkoon voi myös ilmoittaa oman koulunsa tai päiväkotinsa. Vaikka Lastenviikon omat nettisivut ovat edelleen toiminnassa, tänä vuonna tärkein tieto teemaviikosta tulee löytymään Lapsen oikeuksien viikon nettisivuilta (linkki kuvan alla). Sivuilta tulee löytymään muun muassa lista järjestettävistä tapahtumista, erilaisia materiaaleja kouluille ja vapaa-aikaan sekä ilmoittautumislomakkeet.

Olethan sinäkin mukana juhlistamassa lasten oikeuksia?















Lue lisää Lapsen oikeuksien viikosta täältä. Nettisivut päivittyvät syksyn aikana.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti