Sivut

maanantai 22. heinäkuuta 2019

#kivaayhdessä -vinkki: Ulkoilmamuseot


Kesä on ulkona olemisen aikaa, ja päivät saakin helposti kulumaan kavereita nähden, leikkien ja touhuten. Lisäksi erilaiset retket ovat osa monien kesänviettoa. Kiinnostavia retkikohteita on kasapäin, ja tähän joukkoon kuuluvat myös ulkoilmamuseot. Suomesta löytyy paljon kiinnostavia ulkomuseoita, joissa lapsetkin pääsevät näkemään ja kokemaan entisen ajan elämää autenttisella tavalla. Alla lueteltuna muutama ulkoilmamuseo, joissa lasten aika ei käy tylsäksi!

1.    Seurasaari, Helsinki

Helsingissä sijaitseva Seurasaari on kansanpuisto, jossa sijaitsee myös ulkoilmamuseo. Useasta vanhasta talonpoikaisrakennuksesta koostuvan museoalueen lisäksi Seurasaaressa on mahdollista esimerkiksi uida ja grillata. Oiva paikka koko perheen piknikille!
Hinnat: aikuiset 10€ / 7-17v 3€ / alle 7v 0€.

2.    Talomuseo Glims, Espoo

Keskellä Espoota sijaitseva talomuseo Glims on oivallinen paikka tutustua 1800-luvun maalaiselämään. Talomuseo on 11 rakennuksesta koostuva maatila, jossa voi kesäisin nähdä erilaisia vanhasta ajasta kertovia näytöksiä ja tapahtumia. Mukava tapa kokea maaseudun rauhaa keskellä kaupunkia!
Hinnat: aikuiset 4€ / alle 18v 0€ (keskiviikkoisin vapaa pääsy!)

3.    Luostarinmäen käsityöläismuseo, Turku

Turun käsityöläismuseossa pääsee myös tutustumaan keskiaikaiseen elämään Suomessa. Käsityöläismuseo on 1700-1800–luvun puutalokortteli, jossa voi nähdä ja kokea keskiaikaisia ammatteja näyttelijöiden esittäminä. Alueelta saa myös ostaa keskiajalle tyypillisiä käsityötuotteita ja karkkeja!
Hinnat: aikuiset 8€ / 7-15v 3€ / alle 7v 0€.

4.    Kokemäen ulkomuseo, Kokemäki

15 perinnetalosta koostuva Kokemäen ulkomuseo esittelee alueen vanhaa kyläyhteisöä. Paikan päältä voit löytää esimerkiksi vanhan tuulimyllyn, aittoja ja savusaunan. Kauniilla pihaympäristöllä varustetun museon vanhimmat rakennukset ovat peräisin jopa 1600-1700-luvulta.
Maksuton!

5.    Telkkämäen perinnetila, Kaavi

Pohjois-Savossa sijaitseva Telkkämäen luonnonsuojelualue pitää sisällään perinnetilan, jota hoidetaan vanhan ajan menetelmien avulla. Siispä alueella laidunnetaan, viljellään ja kasketaan samalla tavalla kuin satoja vuosia sitten. Perinnetilalla on kesäisin lampaita, lehmiä, hevosia ja kanoja!
Maksuton!

6.    Turkansaaren ulkoilmamuseo, Oulu

Turkansaari on menneisyyksien saari. Ulkoilmamuseossa kauniissa ympäristössä pääset aikamatkalle historialliseen maalaisympäristöön, johon kuuluu esimerkiksi puukirkko 1600-luvun lopulta, savupirtti sekä pappila. Museossa pääsee myös seuraamaan erilaisia näytöksiä liittyen entisajan elinkeinoihin.
Maksuton!

Vanhoista rakennuksista voi löytää vaikka mitä salaisuuksia!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti