Sivut

maanantai 13. toukokuuta 2019

Järjestö esittäytyy: Järvi-Suomen Lastenliitto

Kansallinen Lastenliitto Järvi-Suomen piirin toiminta-aluetta on Keski-Suomen lisäksi Savon, Karjalan sekä Kaakkois-Suomen alueet. Toiminta on keskittynyt tällä hetkellä Jyväskylään, Muurameen ja Kuopioon. KLL Keski-Suomen piiri on perustettu 2009, ja vuonna 2016 alue laajentui Järvi-Suomen piiriksi. Kerho-ohjaajat ovat pääsääntöisesti liikunta-, sosiaali- tai kasvatusalan opiskelijoita.

Meidän toimintamme on avointa ja se on tarkoitettu jäsenille sekä kaikille perheille, ketkä asuvat Järvi-Suomen alueella. Jäsenille toiminta on edullisempaa.

Järjestämme tänä kesänä kaksi kesäleiriä Muuramessa 1-3-luokkalaisille. Leirit ovat liikuntapainotteisia, mutta myös muulle toiminnalle jää aikaa esim. askartelulle ja leipomiselle.


Viime lukuvuonna aloitimme muskaritoiminnan. Kiertävät muskarit toimivat Jyväskylässä kuudella eri alueella ja ovat järjestetty yhteistyössä yksityisten perhepäivähoitajien kanssa. Tämän lukuvuoden aikana muskareihin on osallistunut noin 150 lasta.

Jyväskylässä ja Muuramessa järjestämme aamuvirkkutoimintaa (AV) 1-2-luokkalaisille. AV on suunniteltu helpottamaan lapsiperheiden aamuja. Vanhempien mennessä aikaisin töihin lapsi voi tulla odottelemaan kouluaamun alkua kerhoon. AV tapahtuu koulujen tiloissa. Tänä lukuvuonna AV:ta on järjestetty kahdeksassa eri koulussa.

Järjestämme myös esikouluikäisille Jyväskylässä varhaiskasvatusliikuntatoimintaa. Olemme järjestäneet kerhoja 12 eri päiväkodissa. Kerhoissa harjoitellaan monipuolisia liikuntataitoja kuten tasapaino- ja akrobatiataitoja leikkien kautta. AV ja varhaiskasvatusliikuntatoiminta on perheille maksutonta.

Olemme järjestäneet vuodesta 2011 asti erilaisia teemakerhoja. Suosituin teemakerho on ollut kokkikerho, mutta olemme järjestäneet myös tanssi-, näytelmä-, arkeologia-, seikkailu-, temppu- ja monitoimikerhoja. Tänä lukuvuonna olemme järjestäneet myös perhejoogaa Jyväskylässä.


Vuonna 2010 aloitimme satutunnit. Satutunteja on järjestetty Jyväskylän kaupungin kirjastoissa päiväkoti-ikäisille lapsille. Lukijoina on toiminut vapaaehtoiset seniorit ja piirinjäsenet sekä ohjaajat. Vuosittain satutunneille osallistuu lähes tuhat lasta.
Järjestämme vuosittain avoimia tapahtumia. Olemme olleet mukana mm. Yläkaupungin yössä, Tourujoen yössä ja olemme myös järjestäneet tapahtumia jäsenillemme esim. jouluaskarteluilta. Viimeisenä kolmena vuonna olemme järjestäneet Lastenviikon tapahtumia Jyväskylässä ja Kuopiossa.Järvi-Suomen piirin Lastenliiton toiminnasta vastaa piirikoordinaattori Cecilia Nyberg. Voit ottaa halutessasi yhteyttä puhelimitse (0453482112) tai sähköpostitse (jarvisuomi@lastenliitto.fi). Meidän nettisivuiltamme löydät tietoa toiminnastamme ja voit ilmoittautua mukaan www.lastenliitto.fi/jarvi-suomi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti