Sivut

keskiviikko 15. toukokuuta 2019

Järjestö esittäytyy: Hämeen Lastenliitto

Hio hoi! Hämeen Lastenliitto esittäytyy! Hämeen Lastenliiton toiminta sijoittuu pääasiassa Lahden ja Hämeenlinnan ja sen pitäjien alueelle. Järjestämme Lahdessa iltapäivätoimintaa, kerhoja ja leirejä, ja Hämeenlinnassa kerho- ja leiritoimintaa. Hämeen Lastenliiton toimistolta löytyy Hämeen piirikoordinaattorin opintovapaan sijaisena toimiva Salla Kasakkamäki ja osa-aikaisena kerhokoordinaattori Teresa Kauppala. Teresa ideoi ja suunnittelee kerho- ja leiritoimintaa ympäri Hämettä. Teresalta löytyy myös vahva ohjaamis- ja pedagogitausta, minkä kautta hänet tapaa myös toisinaan kerhotoiminnasta. 

Lahdessa iltapäivätoiminta laajenee syksyllä 2019 kahdella toimipaikalla, joten pian Lastenliiton iltapäivätoimintaa löytyy yhteensä yhdeksältä koululta! Iltapäivätoimintaa löytyy Lahdesta Harjun, Länsiharjun, Jalkarannan, Kärpäsen, Myllypohjan, Möysän ja Rakokiven kouluilta ja uutena Villähteen ja Kirkonkylän kouluilta. Iltapäivätoiminta on lasten vapaa-aikaa koulupäivän jälkeen: toiminnassa leikitään, ulkoillaan, askarrellaan, tehdään läksyjä, sekä kehitetään yhdessä kaikenlaista luovaa ja hauskaa tekemistä! 


Lisäksi meiltä löytyy kasvavassa määrin monipuolista kerhotoimintaa ympäri Hämettä. 

Hämeenlinnassa kerhotoiminta pyörii pääasiassa koulujen tiloissa. Osa Hämeenlinnan kouluista tarjoaa Hämeen Lastenliiton kautta kerhotoimintaa koulunsa oppilaille. Menneen kevään 2019 aikana Lastenliiton kautta Eteläisten koululta löytyy kokkikerhotoimintaa, Jukolasta askartelu- ja kädentaito- sekä tiedekerhoa ja Iittalan yhtenäiskoululta maskeeraus- ja kädentaitokerhoja koulujen tarjoamana maksuttomana kerhotoimintana. Lisäksi Hauhon Yhtenäiskoulu ja Iittalan yhtenäiskoulu tarjoavat upeat tilat kerhotoiminnallemme. 

Alle kouluikäisten kerhotoimintaa löytyy Iittalan nuorisotalolta Hukarilta taidekerhon muodossa ja Hämeenlinnan Kumppanuustalolta taide-, Loikkivat liito-oravat liikuntakerho- ja tiedekerhotoimintana. 

Lahdessa kerhotoimintamme pyörii Lahden Nuorisotoiminnan toimipisteillä Nuorisokeskuksella sekä Metsäkankaan, Launeen ja Nastolan nuorisotiloilla. Erityisen pidetyt kokkikerhot ovat toimineet mm. Launeen kirkon tiloissa jo useamman vuoden ajan.
Kesäleirikausi lähenee, ja kesäksi olemmekin jo ideoineet kokki- ja taikaleirejä ympäri Hämettä. 

Kesän 2019 leirit ovat viikon mittaisia päiväleirejä. Leirit kestävät viikon arkipäivien ajan ja toiminta - aika päivittäin on klo 9 -15.00. 

Leirihintaan kuuluu ohjattua monipuolista tekemistä, ruokailut, materiaalit ja välineet sekä leirivakuutus leiriläiselle. 

Leiriohjaajamme ovat aikuisia ohjaajia, joilta löytyy koulutusta tai työkokemusta lasten ja nuorten vastuulliselta alalta.


Kokkileireillä otetaan keittiö haltuun ja suunnataan makujen maailmaan niin suolaisen kuin makeankin ruuanlaiton myötä! 

Leirillä hyödynnetään monipuolisesti erilaisia raaka-aineita sekä ruuanlaittotekniikoita. Leiriohjelma painottuu ryhmämuotoiseen toimintaan. Leirille osallistuminen ei vaadi aiempaa erityisosaamista tai harrastuneisuutta. 

Taikaleirillä puolestaan hypätään mukaan taikuuden maailmaan ja lähdetään mystiselle taikamatkalle! 

Matkalla magian maailmaan pääsee mukaan loitsutunnille, tutustumaan taikajuomien valmistukseen sekä kokeilemaan taitoja taianomaisen liikkumisen parissa. Viikon aikana taiteillaan, liikutaan ja leikitään monipuolisesti taikateeman mukaisesti. Lisäksi leiriohjelmaan kuuluu monipuolisesti pelejä, leikkejä, liikuntaa, kädentaitoja ja vapaa-aikaakin. Sään salliessa ulkoillaan ja tehdään retkiä lähialueelle. 

Leiri = kivaa yhdessä, tekemisen riemua, uusia ystäviä, repullinen kokemuksia. 

Lahden leiritoimintaan ilmoittautuminen löytyy osoitteesta: https://www.lastenliitto.fi/hame/leirit/

Hämeenlinnan leiritoimintaan ilmoittautuminen puolestaan täältä: https://www.lastenliitto.fi/hame/leirit-hameenlinna/

Leireille ilmoittautuminen on auki toukokuun loppuun saakka.Lasten osallisuus on meille tärkeää, ja toiminnassamme mukana olevat lapset pääsevätkin osallistumaan toiminnan suunnitteluun heti alusta alkaen. Niin leireillä, kerhoissa kuin iltapäivätoiminnassa osa ohjelmasta suunnitellaan aina mahdollisuuksien mukaan yhdessä lasten kanssa. 

Hämeen Lastenliitto on mukana myös erilaisissa lasten ja nuorten tapahtumissa ympäri vuoden. Perinteisesti Hämeen Lastenliitolta löytyy toimintapiste muun muassa Hämeenlinnassa Leikkipäivänä ja Aulanko Herää- tapahtumassa sekä Lahdessa Perheen päivä- tapahtumasta ja Lahden Lasten ja Nuorten Harrastemessuilta. 

Hämeen Lastenliiton vapaaehtoistoimintaa löytyy osittain, mutta olemme innokkaina tätä mahdollisuutta kehittämässä alueellamme! Mikäli olet kiinnostunut osallistumaan vapaaehtoistoimintaan Hämeen alueella, niin ole yhteydessä asiasta piirikoordinaattoriin hame@lastenliitto.fi / puh. 045 348 2118. 

Parhaillaan ollaan ideoimassa uusia kerhoja syksyä ajatellen ja kerhokoordinaattori ottaa mielellään ideoita kerhojen ja leirien teemojen, ajankohtien ja paikkojen suunnittelussa. Voit välittää näitä ideoita ja vinkkejä hänelle viestiä sähköpostitse kerhokoordinaattori.hame@lastenliitto.fi

Tervetuloa mukaan Hämeen Lastenliiton toimintaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti