Sivut

torstai 11. huhtikuuta 2019

Viime hetken vinkit kesätyön hakuun

Alkuvuosi on kesätöiden hakemisen kulta-aikaa. Monet tahot tarjoavat nuorille kesäksi erilaisia työpaikkoja, joiden avulla voi hankkia ensimmäisiä työkokemuksia sekä kartuttaa omaa talouttaan. Lastenliitto on järjestänyt mm. ohjaajakoulutuksia sekä cv-pajoja, joissa on opeteltu mm. työnhaussa ja itse leiriohjaajana toimimisessa tarvittavia taitoja. Tänäkin vuonna Lastenliitto työllistää kymmeniä leiriohjaajia, kesäsomettajia ja muita kausityöntekijöitä eri puolilla Suomea.

Kokosimme tähän postaukseen muutaman vinkin kesätyöpaikan hakemista varten.

  • personoi hakemus: älä copypastaa samaa hakemusta monelle taholle ilman hakemuksen personointia. Työhakemuksia lukeva työnantaja huomaa onko hakemukseen panostettu. Työnantajaa kiinnostaa miksi haluat hakea juuri kyseiseen organisaatioon töihin ja miksi työnantajan pitäisi palkata juuri sinut kaikkien muiden hakijoiden joukosta.
  • liitä hakemukseen cv: cv kertoo tiivistetysti oman koulutus- ja työhistorian sekä esimerkiksi tiedot mahdollisista luottamus- ja vapaaehtoistehtävistä ja omasta aktiivisuudestasi. Muista, että myös koulujen harjoittelut ja vapaaehtoistyökokemukset on hyvä merkitä mukaan. Valmiita cv-pohjia on internet pullollaan.Mikäli taidot riittävät, on visuaalinen cv aina mieleenpainuvampi kuin mustavalkoinen luettelo. Tutustu esimerkiksi canvaan, jonka avulla voi helposti ja maksuttomasti luoda visuaalisia tiedostoja.
  • tuo esille oma intosi oppia ja kehittyä: Aina ei ole tärkeää, että on olemassa jo paljon työkokemusta vaan valmius oppia ja kehittyä sekä oikea asenne voivat olla jopa parempi kilpailuvaltti kuin pitkä kokemus työtehtävistä.
  • lue huolella rekrytointi-ilmoitus: Osa työnantajista rekrytoi työntekijöitä esimerkiksi vain valmiin nettilomakkeen kautta, osalle voi toimittaa vapaamuotoisia hakemuksia esimerkiksi sähköpostitse. Huolehdi, että toimitat hakemuksesi työnantajan toivomalla tavalla oikeaan aikaan. Mikäli on ilmoitettu erillinen soittoaika, jolloin hausta voi kysyä lisätietoa, muistathan noudattaa näitä aikoja. 

Lisää vinkkejä työnhakuun saat mm. Ohjaamoista, jotka järjestävät paljon erilaista ohjausta ja koulutusta nuorille. Lähimmän Ohjaamosi löydät täältä!

Kaikki Lastenliiton avoimet työ- ja harjoittelupaikat löydät TÄÄLTÄ!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti