Sivut

maanantai 7. tammikuuta 2019

Uusi vuosi, uusi harrastus

Vuoden vaihtuessa usein uudet tuulet puhaltavat myös ajatuksiimme. On aika aloittaa vaatekaapin siivous, keskittyä terveellisempään syömiseen joulun pyhien jälkeen tai aloittaa uusi harrastus. Usein sen itselleen mieluisan harrastuksen löytäminen voi kuitenkin viedä aikaa. Lastenliiton koordinoima Lastenviikko on koonnut sivuilleen listan eri harrastuksista ympäri Suomen. Klikkaa täältä listaan ja katso löytyisikö listalta jokin uusi harrastus.

Usein sana harrastus tuo mieleen jäähallit täynnä jääkiekkoilijoita ja taitoluistelijoita, innokaiden futaajien täyttämät futiskentät, joiden ympärillä vanhemmat seisovat myyden buffettiin itse leivottuja mokkapaloja tai lähes jokapäiväisen kuskausrumban eri harrastuspaikoille. Harrastamisen ei kuitenkaan tarvitse olla totista, vakavaa tai useita tunteja viikossa vievää. Sen ei aina tarvitse olla jokin kallis joukkuelaji, jota harrastetaan mitalien kiilto silmissä. Harrastaa voi monella muullakin tavalla ja tärkeintä on se, että lapsi pääsee toteuttamaan itseään, saa uusia kokemuksia ja parhaimmillaan uusia kavereita. Harrastuksen voi aloittaa myös matalalla kynnyksellä ja kokeilemalla jotain itseä kiinnostavaa harrastusta. Mikäli jokaviikkoinen harrastaminen ei ole teidän perheen juttu, niin harrastaa voi myös harvemmin. Täältä blogin puoleltakin löydät vinkkejä maksuttomaan, itselleen sopivaan aikatauluun toteutettavaan harrastamiseen mm. #perhe10 -kampanjan, takapihaturistien, Lastenviikon materiaalipaketin ja monien muiden leivonta-, askartelu- ja leikkivinkkien muodossa. Tärkeintä on, että on #kivaayhdessä.


Lastenliitto tarjoaa monipuolisesti erilaisia matalan kynnyksen harrastuksia aina vauvoista kouluikäisiin asti. Tarjonnasta löydät mm. muskareita, värikylpyä, tanssia, liikuntaa ja erilaisia kerhoja vaihtuvilla teemoilla, kuten kokkailu, tiede, taide, kepparit, konstit, luovuus, askartelu ja kädentaidot, luonto sekä bänditoiminta. Harrastustoimintapaikkakuntiamme ovat Espoo, Helsinki, Hämeenlinna, Iittala, Jyväskylä, Järvenpää, Kirkkonummi, Lahti, Pori, Raisio, Turku ja Vantaa. Harrastusten kausihinnat alkaen 40€/kevätkausi.

Matalan kynnyksen toiminta voi kuulostaa aikamoiselta sanahirviöltä, mutta kaikessa yksinkertaisuudessaan se tarkoittaa toimintaa, jonne lapsen, nuoren tai perheen on mahdollisimman helppo osallistua. Pyritään taklaamaan kaikki ne esteet, jotka voivat nostaa kynnystä aloittaa harrastaminen.  Matalan kynnyksen toiminta Lastenliitossa on:
  • edullista
  • kaikille avointa (osallistumiseen ei vaadita jäsenyyttä)
  • mukaan on helppo tulla (ei taitotasovaatimuksia tai kilpailua)
  • toimintapaikat pyritään tuomaan lähelle lapsiperheitä (esim. koulut, nuorisotalot)

Tule sinäkin kanssamme harrastamaan #kivaayhdessä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti