Sivut

torstai 16. elokuuta 2018

Järjestö esittäytyy: Lastenliitto


”Jos sul lysti on niin
meihin tutustu!
Jos sul lysti on niin
meihin tutustu!
Jos sul lysti on ja tiedät sen
niin varmaan myöskin näytät sen
jos lysti on niin MEIHIN TUTUSTU!”


Niin, että mihin meihin pitäis tutustua? No Lastenliittoon. Me ollaan vuonna 1972 perustettu iloinen, innovatiivinen ja innokas järjestö. ME tarkoittaa keskustoimistoa, yhdeksää piiriä, paria aluejärjestöä ja melkein pariakymmentä paikallisyhdistystä. Me toimitaan valtakunnallisesti. Me tehdään kivoja juttuja lapsille, varhaisnuorille, nuorille ja koko perheelle.

Eniten me järkkäillään kerho- ja leiritoimintaa. Joillakin paikkakunnilla pyöritetään myös lakisääteistä iltapäivätoimintaa. Lisäksi järjestetään itse tai ollaan mukana monissa lapsille, nuorille ja perheille suunnatuissa tapahtumissa.

Meidän kaikki toiminta on matalankynnyksen toimintaa. Joo, hankala sana! Se tarkoittaa sitä, että meidän mukaan on kaikki tervetulleita, mihinkään seikkaan katsomatta, ja me pyritään pitämään toiminnan hinnat alhaalla, jotta mahdollisimman monella olisi mahdollisuus osallistua ja harrastaa.

Meidän toiminta pohjaa meidän kolmelle arvolle: erilaisuuden hyväksyminen, vastuuntuntoisuus ja oman elämän hallinta. Näitä toteutetaan joka kerhossa, leireillä, iltapäivätoiminnassa ja muissa tapahtumissa.

Jotta me saadaan tää kaikki homma pyörimään, niin me tarvitaan siihen rahaa. Onneksi Opetus- ja kulttuuriministeriö jakaa veikkausvoittovaroista nuorisotoimintaan avustusta, jonka kautta mekin saamme rahoitusta. Vuonna 2018 summa oli 220 000€. Ilman tätä me ei voitais järkkäillä näitä kaikki juttuja. Iso kiitos siitä Veikkaukselle ja Ministeriöön!

Keskustoimistolla ja muissa yhdistyksissä toimintaa pyörittää palkatut ammattilaiset. Heillä on tukenaan toiminnan linjauksia tekevä hallitus, jossa toimijat ovat vapaaehtoisia. Kiitos muuten teille kaikille, kun olette mukana tekemässä hyvää lapsille, nuorille ja lapsiperheille!

Tää meidän blogi on innokkaiden työntekijöiden toimesta kokenut uudistuksen ja pääsette jatkossa tutustumaan piireihin, aluejärjestöihin ja paikkareihin sekä erilaisiin lastenliittolaisiin. Seuraavassa blogipostauksessa esitelläänkin teille kansanedustaja Mia Laiho, joka toimii Liiton puheenjohtajana kaudella 2018-2019.

Me tykätään tehdä kaikkea kivaa yhdessä ja meitä voikin seurata somessa tunnistella #kivaayhdessä ja #lastenliitto

”Jos sul lysti on niin
meidän mukaan tuu!
Jos sul lysti on niin
meidän mukaan tuu!
Jos sul lysti on ja tiedät sen
niin varmaan myöskin näytät sen
jos sul lysti on niin MEIDÄN MUKAAN TUU!” 



Blogiin esittelyn kirjasi liiton toiminnanjohtaja Mia Syysnummi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti