Sivut

keskiviikko 6. maaliskuuta 2019

Järjestö esittäytyy: Pirkanmaan Lastenliitto

Tällä kertaa järjestöesittely suuntaa Pirkanmaan Lastenliiton toiminnan keskittymään, Tampereelle. 


”Myyttinen hämäläisyys pitää sisällään sellaisia ominaisuuksia kuin verkkaisuus ja vakaus. Tamperelaisuuteen liitettäviä ominaisuuksia puolestaan ovat muun muassa avoimuus ja mutkattomuus.”

Pirkanmaalaista mielenmaisemaa selvittänyt Chydenius-Instituutin tutkija Heikki Susiluoma arvioi, että hämäläisyys on ohentumassa ja tamperelaisuus vahvistumassa. Hänen mukaansa tällä hetkellä näyttää siltä, että tamperelaisuus määrittelee muotoutumassa olevan pirkanmaalaisuuden hyvin pitkälle. Aika sitten näyttää, onko pirkanmaalaisuus tulevaisuudessa sama asia kuin tamperelaisuus. *


Kansallinen Lastenliitto - Tampereen aluejärjestö ry on aktiivinen ja nopeasti kasvava tamperelainen toimija, joka tarjoaa lapsille, nuorille ja koko perheelle monipuolista harrastustoimintaa matalalla kynnyksellä – ottaen huomioon paikalliset tarpeet, toiveet ja tavat. Kivaa toimintaa toteutetaan yhdessä tehden, kuten Lastenliiton slogankin kuuluu; #kivaayhdessä . 
Tampereen Lastenliitto yhdistää sukupolvia. 

Kaikki alle kouluikäiset lapset eli vauvat, taaperot ja leikki-ikäiset ovat tervetulleita Tampereen kaupungin liikuntapalveluiden kanssa yhteistyössä järjestettäviin Perhetemppuihin. Ilmaisissa ja sitoutumattomissa liikuntatuokioissa tutustutaan yhdessä äidin, isän, kummin tai vaikkapa perhepäivähoitajan kanssa erilaisiin liikuntavälineisiin ja harjoitellaan lapsen normaalille kehitykselle tärkeitä fyysisiä ja sosiaalisia taitoja. Ammattitaitoinen ohjaaja leikittää ja antaa vinkkejä sekä sopivia variaatioita aktiviteeteille. Perhetempuissa on rento meininki ja niihin ei tarvitse sitoutua eikä ilmoittautua, mukaan vain! 


Suureksi iloksi myös isovanhemmat ovat enenevissä määrin innostuneet lähtemään liikkeelle lastenlasten kanssa. Isovanhemmille sekä odottaville ja synnyttäneille on tarjolla myös omia liikuntatuokioita, kuten kuntotanssia, naisten jumppaa ja venyttelyä. Tunneille sopii ottaa mukaan myös lapsia, mikäli lastenhoitajaa ei sattunut löytymään. Kaikkia tunteja saa tulla katselemaan ja palvelukotien asukkaat parkkeeraavatkin välillä mielellään pyörätuolinsa perhetempputiloihin. 




Nuorten palkittu vapaaehtoistoiminta ”vaparit” aloitettiin syksyllä 2017. 16-29-vuotiaita nuoria innostuu mukaan joka kausi ja yhdessä heidän kanssaan toteutetaan upeita yleisötapahtumia lapsille ja perheille. Pääkirjastolla säännöllisesti pidettävät satutuokiot yhdistävät lapset ja nuoret. Puistotapahtumia, perhediskoja, kauppakeskustapahtumia ja vaikka mitä tapahtumia järjestetään useita kertoja vuodessa. 


Tampereen Lastenliitto kehittää jatkuvasti uutta ja innostavaa toimintaa, jolla pyritään saamaan perheitä ja eri ikäisiä harrastamaan ja erityisesti liikkumaan yhdessä. Kännykällä ja pelikoneella olemiselle on runsaasti erilaisia, mielekkäitä vaihtoehtoja. 



Alakoululaisten koulujen loma-aikoina järjestetään säännöllisesti leiritoimintaa, jonka teemat ovat ajankohtaisia ja innovatiivisia. Viime kesänä tehtiin leikkilimoja ja Tampereella joka vuosi uudelleen toivottu Pokemon-leiri järjestetään jo kolmantena kesänä peräkkäin. 



Lasten osallistaminen on tärkeä teema Tampereen Lastenliitolla. Laajassa teemakerhotoiminnassamme konkreettinen esimerkki on Luova -kerhokonsepti. Luovissa ohjelmarunko perustuu ohjaajan avustamana monipuolisesti lasten toiveisiin – myös eriskummallisempia toiveita kuunnellaan ja pyritään kehittämään yhdessä sekä pohditaan miten ne saataisiin toteutettua. Voisiko ”slimeä” sittenkin oikeasti syödä tai yksisarvisella ratsastaa…? 

Tampereen ja Pirkanmaan Lastenliiton toiminnasta vastaa piirikoordinaattori Jenni Tiilikainen. Ota yhteyttä puhelimitse (p. 0408307086) tai sähköpostitse (pirkanmaa@lastenliitto.fi). Kannattaa tutkailla myös nettisivuja, joista löytyy ajankohtaista tietoa tapahtumista, kerhoista, leireistä ja jumpista: www.lastenliitto.fi/pirkanmaa

Seuraathan meitä jo somessa?
Facebook: Tampereen Lastenliitto

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti