Sivut

tiistai 12. helmikuuta 2019

Ystäväkirja

Tämän viikon torstaina, 14.2., vietetään ystävänpäivää. Ystävyys on yksi elämän suurimpia iloja ja siitä kannattaakin pitää huolta. Ystävän kanssa voidaan jakaa ilot ja surut ja hänen kanssaan voi kasvaa rauhassa omana itsenään. Ystävyyssuhteita syntyy esimerkiksi päiväkodissa, naapurustossa ja koulussa, mutta myös harrastuksissa, jossa tapaa usein samoista asioista kiinnostuneita ihmisiä.

Ystävyys muuttuu iän myötä. Pienten lasten ystävyys on usein enemmän leikkien (ja leikkikalujen) jakamista sekä toisen huomioon ottamisen opettelua, mutta sitä mukaa kun lapsi kasvaa, ystävistä tulee yhä tärkeämpiä. Heidän kanssaan jaetaan salaisuuksia, mielipiteitä ja tunteita.

Usein vanhempia mietityttää, saako oma lapsi kavereita ja millaisia he ovat. Kavereita ja ystäviä on hyvä olla erilaisia, mutta tärkeää on, että ystävät kohtelevat toisiaan hyvin ja suhteessa on molemminpuolinen luottamus. Toisinaan riitoja syntyy, mutta ne selvitetään, eikä niistä jäädä kantamaan kaunaa.

Lapsen kanssa on hyvä miettiä yhdessä, mitä ystävyys merkitsee. Ketkä ovat lapsen ystäviä ja miksi? Onko heitä useita? Minkälainen tunne tulee, kun heitä miettii? Mikä ystävissä on parasta? Mitkä ovat parhaimpia yhteisiä kokemuksia ystävän kanssa? Miksi lapsi itse on hyvä ystävä?

Julkaisemme tällä viikolla ystävyyden kunniaksi kaksi erilaista ystäväkirjan sivua, joista ensimmäisen voit tulostaa TÄÄLTÄ ja toisen TÄÄLTÄ.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti