Sivut

lauantai 16. helmikuuta 2019

Järjestö esittäytyy: Satakunnan Lastenliitto

Jälleen on järjestöesittelyn aika ja tällä kertaa valokeilaan astuu Satakunnan Lastenliitto. Tänään saamme tutustua tarkemmin Satakunnan Lastenliiton jäsenjärjestönä toimivaan Porin Lastenliittoon. Porin lisäksi toimintaa on Raumalla ja Raumalla onkin oma Lastenliiton paikallisyhdistys.

Satakunnan Lastenliitto – Porin paikallisyhdistys 

Pohjois-Pohjanmaalta laskeudutaan rannikkoa alas Satakuntaan ja ”todella outoon, ehdottoman uniikkiin” Poriin. Tällä kerralla ajattelimmekin esitellä hieman tarkemmin Porin paikallisyhdistyksen toimintaa. 

Porin paikallisyhdistys järjestää pääasiassa kerhotoimintaa ja päiväleirejä Porin keskustassa. Nuorisotalolla kokoontuvat muksujumppaajat saavat vipinää varpaisiin ja riemukasta menoa kerho-ohjaajien Paulan ja Nea-Camilla johdolla. Useimmiten mukana häärii myös Saile-Christine, joka on muksujumpan ja oikeastaan koko Satakunnan Lastenliiton ehdoton äitihahmo. Saile-Christine on sekä Porin paikallisyhdistyksen, että Satakunnan piirijärjestön puheenjohtaja. 

(Kuva1.) Muksujumpassa vietettiin ystävänpäivää, jolloin kerholaiset saivat ottaa ystävän mukaan. Kerhossa vipelsi siis tuplamäärä pikkuvarpaita ja saatiin tuplasti iloa ja kivaa aikaa yhdessä.

Kokkikerhossa meillä tutustutaan ruuanlaittoon ja keittiössä toimimiseen. Alakouluikäisten kokkikerhoa ohjaa jo useamman kauden meillä toiminut Kirsi-Marja, joka keksii kausi toisensa jälkeen sopivia suolaisia ja makeitakin herkkuja kokkailtavaksi.

Teemakerhojen lisäksi tarjoamme päiväleirejä koulujen loma-aikoina. Syys- ja talvilomaleirit pidetään vaihtelevissa paikoissa yleensä Porin keskustan alueella. Kesäleiripaikaksemme on vakiintunut ihana ja vehreä Hevosluoto aivan keskustan kupeessa. Leirien teemat vaihtelevat vuosittain ja leireillä on esimerkiksi matkailtu aikakoneella, ratkottu muumion salaisuutta tai koulutettu Pokemoneja.(Kuva2.) Muumion salaisuus -päiväleirillä kesäkuussa 2018.

Teemakerhojen ja päiväleirien lisäksi pyrimme näkymään alueen lapsille suunnatuissa tapahtumissa. Järjestämme tapahtumissa pop up -askartelua ja samalla tuomme toimintaamme tutuksi. Tapahtumissa meillä on tapana pukeutua satu- tai eläinhahmoiksi. Tulevan kevään osalta osallistumme ainakin Porin torilla 9.6.2019 järjestettävälle Mukulatorille. Keväälle ja kesälle on suunnitelmissa myös muuta mukavaa ja näkyvää toimintaa, joten meitä kannattaa seurata facebookissa, jossa ilmoittelemme ajankohtaisista asioista.

Satakunnan piiritoimistolla Porissa toimintaa koordinoi Laura, jonka tavoittaa sähköpostitse satakunta@lastenliitto.fi tai 045 348 2181.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti