Sivut

perjantai 28. syyskuuta 2018

Syksyinen värisukellus

Vauvan päivää vietetään joka vuosi syyskuun viimeisenä perjantaina. Silloin toivotaan, että perheissä, työpaikoilla, palveluissa ja koko valtakunnassa kiinnitetään huomio vauvoihin – yhteiseen tulevaisuuteemme. Juhlimisen muodot voivat olla yhtä yksilöllisiä kuin vauvat ja perheet. Iloitaan vauvoista yhdessä! (Vauvan päivä 2018)

Suomen puhdas ilmasto on meidän vauvojemme tärkeä etuoikeus. Vaunulenkki rapsakkaassa syyssäässä voi inspiroida myös taiteilemaan yhdessä vauvan kanssa. Pienen taiteilijan kanssa on tärkeää edetä hänen tahdissaan materiaaleja tunnustellen, kuunnellen, katsellen ja hetkittäin jopa maistellen. Olennaista on, että lapsi saa moniaistillisen kokemuksen ja perheellä on #kivaayhdessä.Syksyinen värisukellus
Päävärinä keltainen, korosteena sininen

Erinomainen paikka lapsen kanssa taiteiluun on kylpyhuone jossa on lämmitetty lattia. Teippaa iso paperi lattiaan, jolloin se pysyy paikoillaan.

Valmistelut: Keltaista maalia varten kiehautetaan 3 dl vettä sekä kaksi purkkia mangososetta, joka suurustetaan perunajauhoilla (1dl vettä, 3 rkl perunajauhoa). Lisäksi mustikkaa kokonaisena, soseena, kiisselinä, mehuna tai jääpalana. Koska maalaminen on kokonaisvaltaista aistimista, värit voivat olla maalatessa lämpimiä tai kylmiä. Jos maaleja joutuu suuhun, se ei toki haittaa, mutta päätarkoitus ei ole maalien syömisessä.

Materiaalit ja virittäytyminen: Aluksi virittäydytään tunnelmaan tutustumalla väriin. Vauvan ulottuvilla on muutamia keltaisia leluja joita lapsi voi halutessaan maistella. Lisäksi vauvaa voi kutitella keltaisella höyhenellä ja hulmutella keltaisella huivilla. Limupullossa olevasta kovasta makaronista lähtee heilutellessa hassu ääni.

Maalaaminen: Aivan pienelle taiteilijalle maalia voi annostella suoraan paperille, taaperolle väriä voi laittaa erilliseen astiaan. Vauvat käyttävät maalaamiseen käsiään, mutta myös jaloilla maalaaminen onnistuu, kunhan aikuinen pitelee lasta paperilla joko kainaloista tai ihan pikkuisia sylissä pitäen. Taaperolle voi antaa maalausta varten esimerkiksi pensselin, pullasudin tai vaikkapa kankaanpalan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti