maanantai 10. heinäkuuta 2017

Tylsyyden tappajat: osa 2

Moikka!

Miten sinun kesäsi on sujunut tähän mennessä? Nyt on jo heinäkuun toinen maanantai, joka tarkoittaa sitä, että jaamme Tylsyyden tappajat -sarjan toisen osan kanssanne. Tällä kertaa pääset testaamaan kielellisiä kykyjäsi ja kekseliäisyyttäsi. 

Jutun juju on muodostaa mahdollisimman monta sanaa pidemmästä sanasta. Aloitussana on siis yhdyssana, josta keksitään lyhyempiä sanoja muuttamalla kirjaimien järjestystä. Jokaista kirjainta saa yhdessä sanassa käyttää vain kerran. Jos alkusanassa on useampi kappale jotain kirjainta, saa uudissanoissa käyttää niin montaa samaa kirjainta kuin alkusanasta löytyy.

Voit käyttää superpitkiä sanoja tai haastetta halutessasi ihan parinkin sanan yhdyssana toimii. Vaihtelua peliin saat etsimällä erikoisia sanoja. Aikaa sanojen keksimiseen kannattaa ottaa 1-3 minuuttia. Sanat voivat olla mistä sanaluokasta tahansa, mutta perusmuodossa. Alla meidän tekemä esimerkkimme, josta voit ottaa mallia. 

Kirjoituksen lopusta löydät listan esimerkkisanoista, joita on kiva käyttää pelissä. Voit myös kisata kavereiden kanssa siitä, kuka keksii eniten sanoja. Peliä voi myös muokata valitsemalla sanaryhmän, josta täytyy keksiä mahdollisimman paljon sanoja, kuten eri automerkit, hedelmät, huonekalut, erilaiset rakennukset jne.
Esimerkkejä sanoista, joita voi käyttää alkusanana:

lukuharrastus
kotimaankirjeenvaihtaja
automekaanikko
uudisraivaaja
mansikkamaa
jäätelökesäunelmat
lentokonesuihkuturbiinimoottoriapulaismekaanikkoaliupseerioppilas


Rohkaisemme kuitenkin keksimään mahdollisimman luovia yhdyssanoja itse, koska niiden keksiminen on hauskaa puuhaa.

Mukavaa heinäkuun jatkoa kaikille! Palataan ensi viikolla.

- Harkkari Halla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti