maanantai 3. heinäkuuta 2017

Tylsyyden tappajat: osa 1

Heippa! On aika aloittaa Lasten kanssa -blogin uusi kesäsarja.

Kesäloma on mahtavaa aikaa ja ihanan pitkä, mutta joskus se käy lapsille ja nuorille tylsäksi. Siksi juuri jaamme heinäkuun aikana viikoittain vinkin kesätekemiseen, eli tylsyyden tappajan, jota voi tehdä niin kaupungissa kuin maalla, kavereiden kanssa tai yksin. Vinkkiemme avulla voit välttää tylsistymistä tai ainakin siirtää sitä vähän edemmäksi. Tylsyyden tappajat ilmestyvät aina maanantaisin ja takaavat kivan viikon aloituksen!


Ensimmäinen tylsyyden tappajamme on erittäin hauskaa puuhaa - nimittäin leipomista. Jaamme tänään cookie dough -taikinareseptin. Kyseessä on syötävä keksitaikina, joka on tuttu Ben & Jerry's jäätelöstä. Omatekoiset suklaahipputaikinan voi sitten yhdistää juuri siihen jätskimakuun, mitä tekee mieli - tai vaikka useampaankin. Sen lisäksi tämä taikina on helppo muuttaa suklaanmakuiseksi-

Reseptissä maun lisäksi parasta on, että siihen ei vaadita uunia tai mitään muitakaan sähköllä toimivia laitteita onnistuakseen. Niinpä lapsetkin voivat valmistaa taikinan ilman aikuisten apua, jos joutuvat viettämään aikaa yksin kesän aikana. Cookie dough -taikinaan tarvitset:

50 g voita
3 rkl fariinisokeria
3 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 rkl maitoa
1 dl vehnäjauhoja
1 dl suklaahippuja

(sähkövatkain, ei pakollinen)
puulusikka
mittakuppi
teelusikka
ruokalusikka
kulho

Tee näin:
1. Anna voin pehmetä huoneenlämmössä reilusti ennen leipomisen aloittamista.
2. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi. Tai sekoita puulusikalla huolellisesti.
3. Lisää maito voi-sokeriseokseen kokoajan sekoittaen. 
4. Lisää vehnäjauhot, sekoita, ja kääntele suklaahiput mukaan. Taikinan kuuluu olla jähmeää, mutta ei murenevaa. Voit auttaa käsin, jos taikina ei mene kokoon muuten. 
5. Murra taikinasta palasia jäätelön joukkoon. Nauti tuoreiden marjojen kera!

Lisäämällä taikinaan 1 rkl kaakaojauhetta, saat suklaakeksitaikinan! Voit myös tehdä puolet taikinasta normaalisti ja puolet suklaanmakuisena. 

Taikinasta voi myös muotoilla palloja. Pyöritä valmiista taikinasta halkaisijaltaan n. 2 cm kokoisia palloja ja laita jääkaappiin noin puoleksi tunniksi jähmettymään.

Nauti taikinapallot lempijäätelösi kera ja töräytä päälle kunnon annos suklaa- tai kinuskikastiketta. Ei voi mennä pieleen!

- Espoon ja Vantaan Lastenliittojen harkkari Halla

Keksitaikinan resepti mukailtiin tämän ohjeen pohjalta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti