perjantai 2. kesäkuuta 2017

Kesälomakalenteri päivä 5: OlympialaisetTokion kesäolympialaisia joutuu valitettavasti odottamaan vielä kolme vuotta. Mutta ei hätää, voit järjestää ikiomat olympialaiset ystäviesi, urheilujoukkueesi tai sukulaistesi kesken!

Omien mökki- tai pihapiiriolympialaisten järjestäminen on hauskaa leikkimielistä kisailua, jonka muistaa varmasti vuosienkin päästä. Olympialaisissa voidaan kisata joukkueittain, pareittain tai yksilöinä. Parasta itse järjestetyissä olympialaisissa on tietenkin se, että lajit saa päättää itse. Olemme koonneet muutamia omia suosikkejamme alle, jotta kesäolympialaisenne ovat mahdollisimman hauskat. Lajeja saa ja kannattaakin muokata omien tarpeiden ja saatavilla olevien tarvikkeiden mukaan.

Laji 1: Kuka heittää pisimmälle?

Tarvikkeet: Turbokeihäs, kumisaapas, keppi, tai pomppimaton pallo Mittanauha
Näin toimitaan:
Jokainen joukkueen jäsen heittää kerran. Välimatka mitataan ja joukkueen tulokset lasketaan yhteen. Suurimman yhteistuloksen saanut joukkue saa 100 pistettä, toinen 75, kolmas 50, neljäs 25 ja seuraavat 0.

Samaa pisteenlaskuperiaatetta noudatetaan jokaisessa lajissa ja lopuksi lasketaan yhteispisteet.


Laji 2: Evoluutioviesti

Tiedätkö evoluutioleikin? Ensin edetään amebamaisesti maassa madellen, sitten edetään heinäsirkaksi hyppien, sitten vaaputaan ja vaakutaan ankkamaisesti, jonka jälkeen muututaan gorilloiksi ja lopulta ihmisiksi.

Valitaan välimatka, joka tulee edetä ja se edetään evoluutiovaiheen mukaisesti. Ensimmäinen on ameba, toinen heinäsirkka jne. Yksin kilpailtaessa, jokainen suorittaa kaikki vaiheet. Jos joukkueessa on enemmän kuin viisi jäsentä, valitaan edustajat lajiin. Lajin voittaa se joukkue, joka on selvittänyt evoluution nopeimmin.


Laji 3: Mölkky

Tarvikkeet:
Mölkkypeli
Jokainen joukkueen jäsen heittää kerran ja joukkueen yhteistulos lasketaan yhteen. Jälleen paras tulos ansaitsee 100 pistettä, seuraava 75, kolmas 50 ja neljäs 25.


Laji 4: Keppariviesti

Tarvikkeet:
Jokaiselle joukkueelle yksi keppihevonen
Esteitä n. 5 kpl

Tehdään esterata, joka voi sisältää korkeusesteitä, vesiesteitä, pujottelua, maastoesteitä tai vaikka ympäri pyörimistä. Rata tulee selvittää mahdollisimman nopeasti.
Jokainen joukkueen jäsen
suorittaa radan kerran ja nopeimmin suoriutunut joukkue voittaa.
1. joukkue: 100 pistettä 2. joukkue: 75 pistettä 3. joukkue: 50 pistettä 4. joukkue: 25 pistettä


Laji 5: Etsi nämä asiat

Joukkueen tulee etsi ympäristöstä seuraavat asiat (voitte lisätä myös omia):

1. Männynkäpy
2. Pihlajanlehti
3. Mustikanvarpu
4. Nyrkin kokoinen kivi
5. Tyhjä limsapullo
6. Vaatekappale

Nopein joukkue voittaa ja saa 100 pistettä. 2. 75, 3. 50 ja 4. 25 pistettä.


Laji 6: Sokkosuunnistus

Rakennetaan rata, jossa pitää esimerkiksi kiertää, ylittää tai alittaa esteitä. Valitaan joukkueesta yksi, joka suorittaa radan silmät suljettuina. Muut joukkueen jäsenet ohjaavat hänet läpi radan. Nopein joukkue voittaa. Lajissa tulee olla huolellinen turvallisuuden suhteen. Alueella ei saa olla isoja kiviä tai keppejä, johon kisailijat voisivat kompastua.
Jälleen paras joukkue saa 100 pistettä, seuraava 75, kolmas 50 ja neljäs 25.

Tässä olivat meidän lajit, mitkä ovat sinun lempparilajisi?


Voittajajoukkueen voi palkita, vaikka suklaapatukoin ja porukalla voidaan järjestää olympialaisjuhlat, jossa syödään hyvin ja vietetään laatuaikaa yhdessä. Pisteen lasku ei myöskään ole pakollista olympialaisissa – tärkeintä on yhdessäolo ja hauskanpito.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti