maanantai 29. toukokuuta 2017

Kesälomakalenteri päivä 1: KirjavinkkejäJee! Viimeinen viikko ennen kesälomaa starttaa tänään. Sen kunniaksi jaamme tällä viikolla päivittäin jonkun puuhan kesäloman ratoksi. Kesälomalla vapaa-aikaa on rutkasti, jolloin aika saattaa välillä käydä pitkäksi. Ehkäise tylsyyttä laittamalla nämä vinkit korvan taakse.

Aloita kesälomasi rennosti lukemalla mielenkiintoinen kirja. Hyvää kirjaa lukiessa unohtuvat murheet ja mieli uppoaa juonenkäänteisiin ja henkilöhahmoihin. On ihanaa huomata, kuinka aika kuluu nopeasti kirjaan keskittyessä. Lukeminen onnistuu melkein missä vain ja onkin oiva tapa kuluttaa aikaa pitkillä auto-, juna- ja lentokonematkoilla. Hyvällä säällä kannattaa kuitenkin suunnata ulos lukemaan – vaikkapa rannalle, puistoon tai miksi ei riippukeinuun? Ripusta keinu kahden puun väliin, asetu kyytiin, nappaa kirja käteen ja rentoudu!

Tiesitkö, että Helsingin kirjastoilla on käytössään lukuvinkkaajat, joita lähestymällä saat kirjavinkkejä. Voit lähettää sähköpostia heille. Tarkemmat ohjeet ja sähköpostiosoitteet löydät TÄÄLTÄ.

Me lähestyimme Kallion kirjaston lukuvinkkaajaa ja valitsimme kiinnostavimmat kirjat hänen vinkeistään. 


Perheen pienimmille:

Silja Sillanpää; kuvittanut Timo Kästämä: Katti Matikainen ja mau-ahtava Suomi
Katti Matikainen on varmasti tuttu monelle televisiosta, mutta tällä kertaa rakastettu hahmo seikkailee kirjan sivuilla. Hänet on pestattu Mummun humppakerhon kesämaskotiksi, minkäjohdosta Katti Matikainen pääsee seikkailemaan ympäri Suomea. Katti Matikainen seikkailee tänä vuonna myös Pyynikin kesäteatterin näyttämöllä. Jos tie käy Tampereelle kesälomalla ja haluat kokea kirjan tapahtumat näytelmämuodossa, löydät lisätietoa esityksistä TÄÄLTÄ.

Kaisa Järnefelt; kuvittanut Riikka Jäntti: Taikapäivä
Taikapäivä on Kaisa Järnefeltin kirjoittama satukirja suloisin Riikka Jäntin kuvituksin. Monipolvinen tarina saattaa olla liian pitkä yhdeltä istumalta kuunneltavaksi ihan perheen pienimmille, joten siitä riittää viihdettä useammalle päivälle. Eläinhahmot seikkailevat runojen siivittäminä suorittaen tärkeää tehtävää.


Helppolukuisia kirjoja juuri lukemaan oppineille:

Virpi Penna: Kärpänen ja tie
Kauko Kärpänen on vauhdikas kaveri, joka viilettää taivaalla omalla lentokoneellaan, eikä pelkää korkeuksia. Sadussa hän löytää uuden ystävän Tiestä. Lämmin henkinen satu on kuvitettu ja helppolukuinen.

Kelly Mckain; kuvittanut Cecilia Johansson: Mirella ja kummituslaiva
Tässä kirjassa pääset mukaan Mirellan merenalaiseen seikkailuun, josta ei jännitystä puutu. Mirella on merenneito, joka tutustuu kummituslaivaan todistaakseen rohkeutensa sisarilleen. Jos merenneitotarinat ovat mieleesi, valitse tämä helppolukuinen kirja.

Sarjakuvia:

Furberg, lena: Hevoshullun parhaat
Hevoshulluun pitkään sarjakuvia kirjoittaneen Lena Furbergin parhaat tarinat. Jokaisen heppafanin unelmasarjis!

Jansson, Tove: Muumiperhe Rivieralla
Muumit ovat ikivihreä klassikko, jotka toimivat joka tilanteessa. Rivieralla muumit riemuitsevat lomastaan, josta ei eleganssia ja kömmähdyksiä puutu.

Simpsonit: parhaat 2012
Simpsonien hulvattomia toilailuja pääsee tietysti seuraamaan telkkarista, mutta kesällä on mukavampi olla ulkona ja silloin sarjakuva on kätevä vaihtoehto. Sarjakuvakirjoja löytyy lukemattomia, kuinka monta ehdit lukea tänä kesänä?


Fantasiaa:

Harrison, Michelle: Keiju-trilogia 
Keiju-trilogia on englantilaiskirjailija Michelle Harrisonin kehittämä sarja 13-vuotiaasta Tanyasta, joka näkee keijuja. Äiti hermostuu keijujen kotkotuksiin ja lähettää Tanyan kesäksi isoäidin luokse kartanoon. Kolmiosaisen sarjan ensimmäinen osa on nimeltään 13 lahjaa.

Dahl, Roald: Iso kiltti jätti
Iso kiltti jätti on klassikko Sohvista ja hirvittävästä mutta kiltistä jättiläisestä. Jos mieluummin kuuntelet tai kaipaat vaihtelua, löydät tämän kirjan myös äänikirjana. 

Ada Gootti -sarja
Ada Gootti on vähän yksinäinen, koska valtavassa Kalmatollon kartanossa tytön kanssa asuvaa isää ei hirveästi näy. Onneksi hän löytää yhtenä iltana ystävän, jonka kanssa he lähtevät selvittävään Kalmatollon kartanon unohdettuja salaisuuksia. 

Tietokirjoja:

Korolainen, Tuula: Lasten oma vuosikirja
Oletko joskus miettinyt, miksi tänään liputetaan tai minkä vuoksi jotain juhlaa vietetään? Tässä kirjassa esitellään värikkäin kuvin vuoden juhlapäivät ja kerrotaan myös juhlan syy. Tiedon lisäksi pääset nauttimaan kertomuksista, runoista ja kuvista sekä saat askarteluvinkkejä ja reseptiehdotuksia.

Calabresi, Linda; Dixon, Philip; Dyer, Alan; Long, John; McMillan Beverly; Rubin, Ken; Seidensticker, John; Tyldesley, Joyce: Katse tietoon -sarja
Sivistä itseäsi kesällä! Katse tietoon -kirjasarja esittelee ihmeitä ympäri maailmaa ja perehtyy ihmisen anatomiaan. Opit muun muassa tulivuorista, maanjäristyksistä, avaruudesta ja dinosauruksista.

Toivottavasti vinkkimme inspiroivat lukemaan! Lisää lukuideoita löydät TÄÄLTÄ.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti