keskiviikko 17. elokuuta 2016

Kuulumisia Porin leireiltä


Moikka! Täällä kirjoittelee Jemina, kesätyöntekijä Porista. Sain kesätyön Porin Lastenliitolta leirien apuohjaajana. Työnkuvaani kuului kahden päiväleirin pitäminen, mikä oli hauskaa ja opettavaista. Yksikään päivä ei ollut tässä työssä samanalainen, mikä teki päivistä mielenkiintoisia. Saatoimme juuri päätökseen kesän viimeisen leirin Sirkuksen kadonnut klovni. Haluankin kertoa teille millainen leiri oli apuohjaajan näkökulmasta.


Saimme leirille ensimmäisenä päivänä oikeita sirkuksen osaajia opettamaan temppuja leiriläisille ja meille ohjaajille. Opettelimme nuorallakävelyä, lautasten pyörittämistä, jonglöörausta, tuolitemppuja sekä uusia leikkejä. Päivä päättyi ohjaajille järjestettyyn hienoon sirkusesitykseen, johon leiriläiset olivat opetelleet omat ohjelmanumeronsa. Lautasten pyörittäminen koitui koukuttavaksi, ja sitä harjoittelimme paljon leirin aikana!


Seuraavat päivät menivät leikkiessä, temppuja opetellessa ja toisia kannustaessa. Askartelimme jokaiselle omat naamiot viimeisen päivän naamiaisia varten. Koristelimme mysteeriset pahvitötteröt jotka paljastuivatkin naamiaisten popcorn-kipoiksi, sekä ratkaisimme klovnin jättämiä arvoituksia. Kävimme uimassa läheisellä rannalla, ja lämmittelimme meille lämmitetyssä saunassa. Opettelimme uusia pelejä ja leikkejä, ja nautimme vaihtelevista kesäilmoista, välillä paistatellen auringossa ja välillä sateessa juosten. Leirin kruunasi viimeisenä päivänä pidetyt naamiaiset joihin pukeuduimme ja joissa herkuttelimme. 


Kesätyöstä päiväleirillä ja Lastenliitolla jäi positiivinen kuva. Mukavat ihmiset ympärillä tekee työnkin mukavaksi. Olen ihminen, joka tykkää toimia lasten kanssa ja olen huomannut hakeutuvani usein vastaavanlaisiin työtehtäviin. Koen olevani tärkeässä asemassa, kun saan ohjata ja opettaa lapsia, mutta opetusta tulee myös takaisin. On mahtavaa, että meille nuorille avautuu tilaisuus astua työelämään ja hankkia erilaisia kokemuksia. Kiitos hauskasta kesästä leiriläiset ja työkaverit, nähdään taas!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti