maanantai 25. tammikuuta 2016

Lähdetäänkö retkelle?

Siinä missä joulu meni säiden puolesta kovin syksyisissä merkeissä, tammikuu on tuonut mukanaan kunnon paukkupakkaset. Välillä pakkaslukemat ovat olleet jo sen verran alhaisia, ettei ulkoilukaan ole tuntunut kovin houkuttelevalta. Oikeanlaisella varustuksella kuitenkin pärjää kylmemmälläkin säällä. Kerrospukeutumisen nimeen ollaan vannottu varmasti monessa perheessä, ja se onkin ratkaisevassa asemassa kovilla pakkasilla. Vaatteita valitessa kannattaa valita paitsi laadukkaat ja kestävät ulkovaatteet, myös miettiä alusasun ja välikerroksen materiaalit tarkoitukseen sopiviksi. Esimerkiksi puuvillasukat eivät välttämättä ole paras ratkaisu, sillä ne kostuvat nopeasti eivätkä lämmitä enää kosteina samalla tavalla kuin esimerkiksi villa. Vaatteiden kannattaa olla ennemmin liian suuret kuin liian pienet, sillä reilun kokoisiin vaatteisiin mahtuu sisälle hyvin lämmintä ilmaa pitämään kylmyyden loitolla.


Onneksi pakkasen pitäisi nyt hieman hellittää - viimeistään sitten onkin oiva hetki suunnata koko perheen voimin vaikkapa luistelemaan, hiihtämään tai pulkkamäkeen. Vai olisiko sopiva aika tehdä koko perheen voimin pilkkiretki? Ulkoelämyksiä ei tarvitse hakea kaukaa, vaan sopivia retkipaikkoja ja -kohteita voi kurkata esimerkiksi oman asuin- tai vaikka naapurikunnan verkkosivuilta. Oma takapiha tai lähimetsä voi myös olla oivallinen paikka talviretkelle! Useilla ulkoilualueilla on myös nuotipaikka, kota tai vastaava, jossa saa tehtyä lämpimät eväät nuotiolla. Tammikuun viimeisellä viikolla annamme blogissa muutaman vinkin herkullisiksi välipaloiksi nuotiolla tehtynä. Päiväretkillä matkan pituudellakaan ei ole merkitystä - tärkeintä on mukava yhdessä olo ja se, että kaikki viihtyvät. Välillä voi edetä rauhassa talvisia maisemia ihaillen, toisinaan taas ottaa kilpaspurtteja tai leikkiä piilosta etenemisen ohessa.

 

Ulos kannattaa lähteä kylmemmälläkin säällä. Pirteä pakkasilma piristää - ja mikä onkaan sen mukavampaa kuin istua sisään päästyään lämpimän mehumukin ja vaikkapa voileivän ääreen villasukat jalassa. Pirteitä ulkoiluhetkiä kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti