sunnuntai 20. joulukuuta 2015

Joulukalenteri, luukku 20, Täydellinen gluteeniton mutakakku

Tämä mutakakku on todellinen ihmekakku! Valmistaminen ei vie paljoa aikaa, ohjetta on helppo muuntaa, se maistuu monelle sellaisellekin joka ei juuri kakuista välitä ja on kaiken lisäksi gluteeniton. Tätä kakkua on syöty niin pikkujouluissa, brunssilla kuin syntymäpäivilläkin ja onpa se toiminut gluteenittomana versiona hääkakkun rinnallakin. Jotain varmasti kakun herkullisuudeta kerrtoo se, että samaisissa häissä kakku hävisi reippaasti ennen virallista kakkua, vaikka gluteenittomia vieraita ei joukossa kovinkaan suurta määrää ollut.


Mutakakku
1 suklaalevy
200g voita
1dl sokeria
4 munaa
1rkl jauhoja (esim. perunajauhoja)

Sulata voi ja suklaa. Lisää sokeri vatkaten joukkoon. Lisää kananmunat yksitellen koko ajan vatkaten. Lisää lopuksi jauhot.

Paista 200 asteessa. Uunista riippuen paista 15-20 minuuttia. Seuraa kakun paistumista ja kun pinta alka ruskistua, ota kakku pois. Kakun tulee jäädä keskeltä "raa´aksi", eli ei ole tarkoitus paistaa kakkua läpi kypsäksi.

Kakku tuntuu parantuvan tekeytyessään, eli en voi hyvin tehdä etukäteen 1-3päivää ennen tarjoilua. Ennen tarjoilua kakun päälle voi ripotella tomuokeria.

Kakkua voi muokata eri suklailla ja mausteilla. Perus suklaakakun lisäksi testissä on ollut ainakin pätkiksistä tehty versio, sekä jouluinen versio johon on lisätty 1tl kanelia sekä kardemummaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti