sunnuntai 22. marraskuuta 2015

Täällä minä, kuuleeko mummo?Lapsella on oikeus läheisiin ja sukulaissuhteisiin.


..Mummon tekemä pullapohjainen mustikkapiirakka. se kun kesäaamuna aurinko paistoi mummolan keltaisiin verhoihin. kalastusreissut ukin kanssa. se kun kampasin isotädin tukkaa ja samalla kuunneltiin vanhoja iskelmiä. Vaarin reinot. Papan traktorilla ajelu on parasta..


Läheiset sukulaiset merkitsevät lapsille paljon. Vielä aikuisenakin on helppo muistaa tunnelmia mummolasta tai vaikkapa se miltä jokin ruoka mummon tekemänä maistui.

Jokainen isovanhempi on erilainen ja toteuttaa isovanhemmuuttaan eri tavoin. Ja niin pitää ollakin, sillä onhan meillä kaikilla omat, erilaiset elämäntilanteemme ja persoonallisuutemme. Se että isovanhemmilla on aikaa lapsenlapsilleen, on varmastikin se tärkein juttu. Lähde

Väestöliiton tutkimuksen mukaan nykyään varsinkin nuorilla isovanhemmilla on enemmän resursseja auttaa lastenlasten kanssa kuin aikaisemmilla sukupolvilla. Yksi tärkeimmistä avun muodoista on lastenhoitoapu. Samaan aikaan yhä useammilla perheillä välimatkat isovanhempien luokse ovat kasvaneet ja vierailuja pystytään tekemään pääosin loma-aikoina.

Tästäpä syystä Kansallinen Lastenliitto haluaa haastaa kaikki tarttumaan tänään puhelimeen ja soittamaan, tai vaikkapa skypettämään, mummolaan tai jollekin muulle kaukaiselle mutta rakkaalle sukulaiselle tai ystävälle.

Kiitos että olette olleet mukana Lastenviikossa! <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti