keskiviikko 4. marraskuuta 2015

Isänpäiväaskartelua

Ihan alkuun varoitus kaikille isille: älkää lukeko tätä tekstiä!

Marraskuista isänpäivää silmälläpitäen askartelun aiheena oli alkukuusta tietenkin isänpäiväkortti. Halusimme kuitenkin tällä kertaa keksiä jotakin, jolla voisi samanaikaisesti olla myös pitkäaikaisempaa käyttöä. Lopputuloksena tämänvuotinen kortti-idea päätyikin persoonallisen kirjanmerkin muotoon.


Tällä kertaa pohjatyövaihe oli erittäin helppo ja varsinainen tekeminen keskittyi siihen, miten lapset saivat käyttää omaa mielikuvitustaan ja näkemyksiään. Valmiille kartonkisille korttipohjille piirrettiin mallin mukainen hahmokuvio ja kun se oli saatu leikattua irti, alkoi koristeluideoiden keksiminen ja tekeminen.


Jotkut käyttivät kimallevärejä, toiset keksivät tehdä pumpulista partaa, toiset halusivat leikata langanpätkiä hiuksiksi tai kankaanpaloja vaatteiksi. Puunappeja päätyi neniksi ja puisilla irtokirjaimilla löytyi isälle omanlaisensa Teräsmies-merkki. Myös korttipohjan värivalinnat olivat lasten omissa käsissä; jotkut pohtivat mikä olisi isän lempiväri, toiset saattoivat ottaa omasta mielestään hauskimman tai kauneimman pohjavärin.


Vapaata suunnittelua helpotti osaltaan myös se, että työtä ei oikeastaan voi tehdä väärin. Koska jokainen sai päättää itse koristelutavat ja materiaalit sekä esimerkiksi sen, tuleeko kirjanmerkistä vaikkapa isän itsensä näköinen vai kenties jokin aivan omanlaisensa, pääsivät lasten näkemykset vapaasti lentelemään ilman epäonnistumisen tuomaa suorituspainetta. Ainoa erikoisempi huomioitava asia oli leikata ”kainaloihin” pienet viillot, joiden avulla kirjanmerkki-ukko saadaan pysymään tukevasti kiinni kirjan sivussa.

Antti Janka-Murros
Aamu- ja iltapäivätoiminnan vastuuohjaaja
Kansallinen Lastenliitto
Varsinais-Suomen piirijärjestö ry

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti