keskiviikko 30. syyskuuta 2015

Puuhapaja lapsen kanssa


Lokakuun teemamme on lapsen kanssa. Kannustamme vanhempia, mummoja, kummeja ja ukkeja askartelemaan lasten kanssa lokakuun aikana. Kaikkea hauskaa voi tehdä vähistäkin materiaaliesta, kunhan tehdään yhdessä. 

Järvenpään Opisto järjestää tänäkin syksynä Puuhapajan lapsen kanssa. Puuhapajassa vanhemmalla, kummilla tai vaikkapa mummilla on mahdollisuus viettää aikaa lapsen kanssa askartelun merkeissä. Puuhapaja on suunnattu 7-12 vuotiaille lapsille ja se järjestetään Kinnarin koulun punaisessa talossa.
Ensimmäisellä kerralla tutustuimme kaikkiin puuhapajan osallistujiin. Joukossa oli sekä isiä, äitejä että mummoja. Illan teemana oli askarrella itselleen avainmaskotti. Jokainen osallistuja sai suunnitella itse oman mieleisensä avainmaskotin. Me päädyimme kissaan, sillä kotoa löytyy kolme elävää mallia.

Aluksi suunnittelimme luonnokset paperille. Työn pohjana käytettiin puunappia, jonka taakse liimattiin kuumaliimalla naru ja huovan palanen vahvikkeeksi. 
Avaimen naruna uuden elämän saa vaikka vanha kengännauha ja avainmaskotin kasvoina voi käyttää puunapin sijasta puun oksasta leikattuja kiekkoja. Oksakeikoista saa vaikka hienoja peikkoja. Korvat kissalle tehtiin huovasta ja kasvot maalattiin vedenkestävällä maalilla.
Innostuimme askartelusta niin paljon, että teimme lopulta kolme avainmaskottia, yksi kutakin kissaa kohden. Illan aikana syntyi myös pupuja, leppäkerttuja, apinoita ja muutama Pokemon-hahmo. Seuraavalla kerralla askartelemme puisen siementaulun. Saa nähdä miten hienoja niistä tulee!

Terveisin
Jonna
Vantaan Lastenliitto

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti