tiistai 1. syyskuuta 2015

Lähde luontoon


Lastenliiton syyskuun teema on Lähde luontoon. Viime lauantaina vietettiin Suomen luonnon päivää ja samalla kesäkauden päättäjäisiä, venetsialaisia. Kun kiireiltä pysähtyy katsomaan, huomaa, että luonto on siirtymässä syksyyn.


Suomen kesä oli lyhyt ja vähäluminen, mutta elokuussa saatiin nauttia aurinkoisista ja lämpimistä päivistä. Tämän jälkeen syksyn saapuminen ei harmita. Valoa riittää vielä aamuihin ja ilma on raikasta.

Luonnolla on ihmeellinen vaikutus ihmisiin. Kävely metsässä tai puistossa saa mielen rauhoittumaan. Tämän huomaa etenkin lapsista, jotka rauhoittuvat metsässä, vaikka leikit siellä jatkuvatkin. Kävely metsässä tai kävelylenkki ulkona ennen iltapalaa saa lapsetkin rauhoittumaan ja rentoutumaan.


Syyskuun edetessä luonto siirtyy syksyn väreihin. Puiden lehdet muuttavat väriä vähitellen, aamut ovat selkeästi kylmempiä ja illat muuttuvat pimeiksi. Revontuliakin on jo nähty aivan eteläisimmässä Suomessa.

Jos vesisateet eivät yllätä, lähtekää koko perheen kanssa retkelle omalle lähialueelle. Jokaisella on kodin lähettyvillä paikkoja, joissa ei tule koskaan käytyä, vaikka tietää niiden olevan siellä. Syyskuun viikonloput ovatkin oivia korttelit tutuksi –päiviä.

Teeman mukaisesti blogissa on syyskuun aikana erilaisia luontoon liittyviä kirjoituksia ja vinkkejä. Ja jos haluaa varautua jouluisiin askarteluihin, nyt on vielä hyvä hetki kerätä luonnosta askartelumateriaaleja Jokamiehenoikeudet muistaen. Nautitaan syksyisestä luonnosta!

Terveisin
Herttaliisa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti