tiistai 22. syyskuuta 2015

Eväät reppuun

Jos joskus on mahdollista lähteä luontoon ulkomailla, suosittelen sitä lämpimästi. Erilaiset maisemat miellyttävät silmää ja saa mielen rentoutumaan. Meillä oli mahdollisuus päästä nauttimaan kauniista syyslauantaista sukulaisten kanssa mahtaviin maisemiin. Reppuun pakattiin tärkeimmät: leipää, makkaraa, polttopuita, vettä ja omenoita. Ja tietenkin vähän voimasuklaata ja -keksejä, jotta jaksetaan kävellä reitti loppuun saakka. Lapsia oli mukana kolme, aikuisia neljä. Kun kävelyvauhdin asettaa sopivaksi ja jättää aikaa lehmänkakkojen ja kukkien tutkimiselle, niin matka sujuu joutuisasti.


Suomestakin löytyy paljon retkeilyreittejä, joiden varrella voi grillata. Retkelle lähtö ei vaadi erikoisvarusteita, kun menee sopivia polkuja pitkin. Nuotiolla paistettu makkara maistuu kaikille ja lapsetkin pääsevät osallistumaan. Kasvissyöjille oiva grillivinkki: patongin väliin mozzarellaa ja tikun päähän lämpiämään. Yksi parhaita retkieväitä on myös voileivät, jotka on tehty kotona valmiiksi ja nautitaan luonnon helmassa.

Luonto on kaunis myös syksyllä, kun värit vaihtuvat. Lapsille riittää ihmeteltävää, risuja, käpyjä ja kiviä kerättäväksi. Ohi lentävät lintuparvet muistuttavat talven tulosta ja raitis ilma suorastaan houkuttaa päiväunihiekat lasten silmiin. Ja kun retken jälkeen päästään sopivaan paikkaan, uni tarttuu kaikkien silmiin.

Nautitaan luonnosta ja muistetaan sen rauhoittava voima myös kiireen keskellä!

Herttaliisa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti