torstai 2. heinäkuuta 2015

Kesäherkku: omppuruusut


Omppuruusut 10−12 kpl
Omppuruusuihin saa upotettua jääkaapista viimeisetkin omenahillot purkin pohjalta ennen uutta satoa. Lastenliiton koekeittiössä käytettiin kotona keitettyä valmiiksi maustettua omenahilloa.
3 (punaista) omenaa(sitruunamehua)
1 pkt torttutaikinalevyjä

n. 100g omenahilloa tai marmeladia
kanelia

margariinia voiteluun

tomusokeria
Ota torttutaikina sulamaan. Levitä taikinalevyt työpöydälle leivinpaperin päälle. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele muffinipelti margariinilla valmiiksi tai käytä muffinivuokia.
Pese omenat, halkaise ne ja leikkaa kuorimaveitsellä siemenkodan ympäriltä siivuja (puolikuun muotoisia viipaleita). Purista omenasiivujen päälle halutessasi vähän sitruunamehua tummumisen ehkäisemiseksi.
Kauli sulaneet taikinalevyt yksitellen isommiksi pituus- ja leveyssuunnassa. Leikkaa taikina kahtia siten, että siitä jää kaksi mahdollisimman pitkää palaa. Levitä taikinapalan keskustaan ohuesti omenahilloa ja ripottele vähän kanelia. Levitä omenasiivut lomittain toistensa päälle taikinan leveään reunaan siten, että omenan kuoripuoli ylettyy taikinan reunan yli. Taita taikinan alempi puoli omenasiivujen päälle. Rullaa nyytiksi ja nosta voideltuun muffinivuokaan.
Paista omppuruusut 175-asteisessa uunissa kauniin kullanruskeiksi uunin alatasolla. Paistoaika on noin 30 minuuttia uunista riippuen. Peitä leivonnaiset paiston aikana tarvittaessa leivinpaperilla. Anna omppuruusujen jäähtyä hetki. Siivilöi tarjoiluvaiheessa kevyesti tomusokeria omppuruusujen päälle. 
Hyviä herkutteluhetkiä!
Tuuli 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti