perjantai 10. heinäkuuta 2015

Kesäherkku: tomaattikastike

Tämä restepti valmistetaan kesäisistä, kotimaisista tomaateista, mutta nautitaan vasta syksyllä. Resepti on helppo muokata omaan makuun sopivaksi ja jättämällä etikan pois, tästä saa herkullisen pastakastikkeen.

Tähän tulisen ystävän tomaattikastikkeeseen laitettiin:
2,5 kg kotimaisia tomaatteja
4 itsekasvatettua punaista chiliä siemenien kera
1 makea sipuli
4 valkosipulin kynttä
öljyä
noin ruokalusikallinen ruokokidesokeria
2 rkl etikkaa
mustapippuria
oreganoa
basilikaa
ripaus suolaa

Kuumenna vesi kattilassa ja vedä veitsellä viillot tomaatteihin.
Keitä tomaatteja noin pari minuuttia ja nosta ne sitten kylmään veteen.
Kuori tomaatit, poista kanta ja pilko.



Kuullota ronskisti leikattu chili ja sipulit öljyssä.
Laita tomaatit, sipuli ja chilit kattilaan ja soseuta sauvasekoittimella.
Lämmitä kastike ja lisää etikka, sokeri ja mausteet.
Maista ja mausta tarvittaessa lisää.


Kuumenna lasipurkit kiehuvalla vedellä. Täytä purkit ja laita jääkaappiin.


Vähentämällä chiliä tai jättämällä sen kokonaan pois tästä saa miedon tomaattikastikkeen. Laita etikkaa varovasti, koska sen maku maistuu helposti läpi. Perus pastakastikeen ilman etikkaa voi myös pakastaa syksyä varten. Ja syksyllä tämän reseptin voi toteuttaa joko ulkomaisista tomaateista tai purkkitomaateista.

Kesän makujen säilöntä on aloitettu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti