perjantai 31. heinäkuuta 2015

Kesäherkku: piimä-mustikkapannukakku


Kesäherkkuja-sarjan viimeinen resepti on piimä-mustikkapannukakku. Pidemmän ajan haave oli saada parempi ja ehkä terveellisempikin pannukakkuresepti ja kun näin rautatieasemalla tuoreita mustikoita, nappasin kaupasta vielä mukaani piimän ja aloin googletella reseptiä. Ja koska haluan aina tuunata, jaan kanssanne mukaillun resepti muutamasta piimäpannukakusta

Piimä-mustikkapannukakku
5 dl piimää
2 1/2 dl jauhoja
2 dl täysjyväruisjauhoa
1 1/2 tl soodaa
5 rkl sokeria
5 munaa
ripaus suolaa
1 tl vaniljasokeria
noin 25g margariiniä sulatettuna
mustikoita

Lämmitä uuni 200-asteeseen. Sekoita takinan ainekset keskenään mustikoita lukuunottamatta. Kaada taikina piirakkavuokaan tai keskikokoiseen uunivuokaan. Ripottele päälle mustikat. Myös pakastetut mustikat kävyät.

Paista noin 30 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin ruskea.

Lapsille tarjosin vaniljakastikkeen kera, itselleni laitoin turkkilaista jugurttia ja hunajaa.

Pannukakusta ei tule tällä sokerimäärällä kovin makeaa, joten makeanhimoiset laittakoot sitä lisää. Hunaja ja vaniljakastike tuovat kaivattua makeutta. Puolittamalla reseptin saa neljän hengen annoksen, tästä määrästä riittää huomisen välipalallekin.

Aurinkoisin terveisin
Herttaliisa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti