maanantai 29. kesäkuuta 2015

Kesäherkku: riisimuropalat lapsille ja lapsenmielisille

Tämä herkku on bongattu amerikkalaisia jälkiruokia sisältävästä keittokirjasta, joka sisältää voita, sokeria ja maapähkinävoita. Koska resepti oli nopea ja helppo, nämä syntyivät kädenkäänteessä odottamaan juhannusta.

Tarvitset:
n. 10 dl riisimuroja ja vaahtokarkkeja
40 g sulatettua voita tai margariinia
(kourallinen pähkinämurskaa)
koristeluun sulaa suklaata, rakeita tai pähkinöitä

Sulata voi ja vaahtokarkit kattilassa koko ajan sekoittaen. Kun seos on tasaista, kaada sekaan riisimurot ja pähkinät. Voitele vuoka ja tasoita vedellä kastelluin käsin riisimurot vuokaan.



Kattila ja työvälineet on hyvä laittaa likoamaan ennen kuin vaahtokarkkimassa kovettuu kattilaan :) Laita riisimurot jääkaappiin jähmettymään. Kun murot ovat jähmettyneet, leikkaa sopivia paloja, kasta sulaan suklaaseen ja koristele raikeilla ja pähkinöillä.
Hyviä herkutteluhetkiä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti