perjantai 26. kesäkuuta 2015

Kesäherkku: kauravohvelit

Välillä tekee mieli tehdä vohveleita. Ne on ensinnäkin helpompi ja nopeampi tehdä kuin lätyt, mutta kuitenkin erikoisempia kuin pannukakku. Etsin pitkään hyvää vohvelitaikinareseptiä, joka olisi terveellisempi kuin tavallisiin jauhoihin tehdyt vohvelit. Tämä resepti löytyi sattumalta ja on hyväksi havaittu.


Kauravohvelit
4 dl kaurahiutaleita
4 dl maitoa
1 muna
2 rkl voi- tai margariinisulaa
1 1/2 rkl perunajauhoa
1 rkl sokeria (tai vaniliinisokeria)
ripaus suolaa
1/2 tl leivinjauhetta

Laita kaurahiutaleet turpoamaan maitoon. Lisää muuta aineet sopivan ajan kulttua ja paista vohvelit margariinissä.

Tämä taikina riittää neljälle, jos kukaan ei ole kovin nälkäinen. Taikina on helppo tuplata, jos syöjiä on enemmän. Nämä vohvelit ovat täyttävämpiä ja omasta mielestäni herkullisempia, kuin perinteiset vohvelit. Ainakin kokeilemisen arvoisia.

Herkullisia hetkiä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti