perjantai 12. kesäkuuta 2015

Kapsulikukkaset

Käytetyistä kahvikapsuleista saa askarreltua mm. erilaisia kukkasia ja koruja. Tein aikaisemmin litistetyistä kahvikapsuleista kukkasia, mutta tällä kertaa päätin kokeilla enemmän kärsivällisyyttä vaativia kukkasia, joista saa myös näyttävän asetelman vaikka parvekkeelle.

Valmistelut piti aloittaa alusta eli kahvikapsuleiden tyhjentämisellä ja pesemisellä. Kapsulin saa auki helposti mattoveitsellä. Kahvin koversin lusikalla pois. Jos saat hyvin kuivuneita kapsuleita, kahvi irtoaa helposti, märän kahvin eteen saa tehdä enemmän töitä ja samalla varoa, ettei hirveästi rutista kapsulia. Seuraavaksi pesu ja kuivaus. 


Kukkasten tekoa varten tarvitset paksua ja ohutta hopeaa rautalankaa, erivärisiä ja kokoisia helmiä (pienimmät helmet olivat 6mm), mattoveitsen, sivuleikkurit ja pyöreäpäiset pihdit sekä alustan, jota vasten voit leikata kapsuleita halki. Valitse näihin kukkasiin mahdollisimman vähän kolhiutuneita kapsuleita. Ruttuiset kapsulit voi käyttää litistettyihin kukkasiin ja koruihin, joten ne kannattaa säästää seuraavaan kertaan.

Leikkaa kapsulista hattu pois ja halkaise se. Lähde taivuttamaan kapsulia kukan muotoon. Tarvittaessa voit lyhentää rengasta, jotta saat tiiviin kartion. Taivuta toinen reuna ulospäin, jotta saat kukkasen sisäpuolesta siistin. Taivuta takapuolelta toinen reuna alaspäin, jotta kukkanen pysyy kiinni. Lisäksi rutistin hieman kukan alaosaa, jotta se pysyy tukevammin kiinni. 


Seuraavaksi ota paksumpi rautalanka ja pujota siihen neljä tai viisi helmeä. Taivuta rautalangan pää lenkiksi. Pujota rautalanka kukan keskelle. Laita yksi tai kaksi isompaa helmeä kukan alaosaan ja kieputa ohuempaa rautalankaan pitämään helmi paikoillaan. Katkaise kukan varsi sopivan mittaiseksi. 

Leikittele helmien väreillä ja käytä mielikuvitusta. Aivan pienistä helmistä ja ohuesta rautalangasta voi väkertää kauniita rykelmiä kukan keskelle. Erivärisillä kapsuleilla saat myös enemmän loistetta kestävään kukkakimppuun. Nämä kapsulit sain tumman kahvin ystävältä, joten värivalikoima oli suppea, mutta helmillä näistäkin saa värikkäitä. 

Huoletonta kukkaiskesää!

Terveisin
Herttaliisa


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti