torstai 28. toukokuuta 2015

Piknik lasten kanssa

Mikä olisikaan mukavampi tapa viettää keväinen tai kesäinen päivä kuin piknikillä lasten kanssa? Piknik on siitä ihana keksintö, että sillä ei ole sääntöjä. Piknik-reissua varten voit valmistaa niin pientä kuin isoakin purtavaa tai vaikka käydä nopeasti kaupan kautta nappaamassa naposteltavaa mukaan. Tärkeintähän on kuitenkin rento ja ihana yhdessäolo koko perheen kera! 


Kansallisen Lastenliiton Raision paikallisyhdistyksen ala-asteikäisten kokkikerhossa vietettiin viimeisellä kerralla piknikiä. Kokkailijat valmistivat maukkaita sämpylöitä, helppoja cocktail-tikkuja sekä suussa sulavaa riisisuklaata (ohje alla!). Tietenkin tarjolla oli viimeisen kerran kunniaksi myös hieman namuja ja limsaa. Itse tehty riisisuklaa nousi kerholaisten keskuudessa suosikiksi ja sitä tilattiin jo seuraaville syntymäpäiväjuhlillekin, kertoi erään lapsen vanhempi.


Lastenliitto haluaa kannustaa teitä kaikkia vanhempia ottamaan ilon irti arjen pienistä hetkistä, joista piknik on oivallinen esimerkki. Pienellä panostuksella saa helposti aikaan lapselle (ja miksei aikuisellekin) spesiaalin hetken, joka ei varmasti unohdu heti.

Ihania ja piknikintäyttteisiä kevät- ja kesähetkiä!

Riisisuklaa (20 kappaletta)
125g kookosrasvaa
4 rkl kaakaojauhetta
2 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
8 dl riisimuroja

Lisäksi:
paperivuokia

1. Sulata kookosrasva kattilassa ja anna sen hieman jäähtyä.
2. Siivilöi sekaan kaakaojauhe, tomusokeri sekä vaniljasokeri ja sekoita tasaiseksi.
3. Lisää riisimurot ja sekoita ainekset sekaisin.
4. Nosta seoksesta kahden lusikan avulla kekoja leivinpaperoidulle pellille tai paperivuokiin ja anna niiden kovettua kylmässä.
5. Säilytä makeiset kylmässä.

Mmmmmmm. Maukasta ja niin helppoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti