keskiviikko 27. toukokuuta 2015

Leikkipuistoesittely: Turun Seikkailupuisto

Liikennekaupunki ja safariautot
Kuva Seikkailupuisto Turku
Turun Kupittaalla sijaitseva Seikkailupuisto on perustettu jo vuonna 1982. Turun kaupungin Vapaa-aikatoimialan Nuorten palveluiden ylläpitämä puisto on koko historiansa ajan pyrkinyt tarjoamaan lapsille ja lapsiperheille sellaisia elämyksiä, joita ei tavallisesta leikkipuistosta löydä. Useamman sukupolven muistissa ovat niin köysirata, puiston halki virtaava puro kahluualtaineen kuin liikennekaupunki polkuautoineenkin. Vielä vuonna 2014 Seikkailupuiston välittömässä läheisyydessä sijaisti myös Unelmien leikkikenttä, jonka patsaat olivat rakennettuja lasten suunnitelmien ja ajatusten pohjalta.

Pääasiallisesti 3-10 -vuotiaille lapsille suunnattu puisto on alusta asti toiminut aktiivisesti lastenkulttuurin tuottajana ja puistossa toimiikin etenkin talviaikaan useita työ- ja taidepajoja. Merkittävänä osana toimintaa ovat myös lapsille suunnatut, useasti vaihtuvat teatteriesitykset. Osa ohjatuista toiminnoista on maksullisia, osaan taas pääsee osallistumaan vapaasti. Varsinainen puistoalue on avoinna ympäri vuoden ja vuorokauden, myös toiminta-aikojen ulkopuolella. Puistoon on vapaa pääsy.

Pomppulinna, Pikku-Paavon kontti ja Ystävyyden siltaEtenkin kesäisin Seikkailupuistossa on myös laajempaa tapahtumatoimintaa. Heti kesäkuun alusta alkaen ohjelmassa ovat niin perinteiset kesän avajaisjuhlat kuin perjantaiset lasten kirpputoritapahtumatkin ja juhannuksen tienoilla pääsee muun muassa sitomaan kukkaseppeleitä, koristelemaan juhannussalkoa ja paistamaan makkaraa. Heinäkuussa 2015 avautuu myös uudistettu vesipyssyrata ja maailman suurin vesipyssynäyttely sekä vauvoille ja taaperoille suunnattu värikylpytyöpaja.

Näkyvänä osana Seikkailupuiston toimintaa on myös kesäkuun alussa järjestettävä Seikkisrock. Ensimmäisen kerran vuonna 1999 järjestetyllä festivaalilla leikitään, lauletaan ja luonnollisestikin seurataan lastenmusiikkiorkestereiden ja -artistien esityksiä. Seikkisrockin järjestää lasten- ja nuortenkulttuuriyhdistys Vilperi ry yhteistyössä Seikkailupuiston ja Humanistisen ammattikorkeakoulun kulttuurituottajaopiskelijoiden kanssa.

Lisätietoja
http://seikkailupuisto.turku.fi
http://www.seikkisrock.net

Kuvat Turun Seikkailupuisto. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti