keskiviikko 20. toukokuuta 2015

Leikkipuistoesittely: Tampereella satsataan laatuun ja hauskuuteen


Tampereen kaupungin leikkipuistot saavat kaupunkilaisilta paljon kiitosta. Viime vuosina leikkipaikkoja onkin kunnostettu runsaasti, ja leikkialueiden rakentaminen jatkuu vilkkaana. Hyvästä panostuksesta kertoo, että kaupunki on vuonna 2012 hyväksynyt leikkipaikkaohjelman, joka linjaa vuosien 20122020 suunnitelmat ja tavoitteet kaupunkilaisia mahdollisimman hyvin palvelevan leikkipuistoverkon takaamiseksi. 

Kaupungin kenties tunnetuin leikkipuisto on Pikku Kakkosen puisto. Se sijaitsee ydinkeskustassa Koskipuiston itäpuolella Tammerkosken varrella. Puisto on tamperelaisille eräänlainen lastenkulttuurin symboli, ja se saikin ansaitusti uuden ilmeen syksyllä 2013. Puiston nimi viittaa tietysti vuosikymmeniä suosittuna pysyneeseen tv-ohjelmaan, ja aikanaan leikkipuistoa lähdettiinkin rakentamaan Yleisradion TV2:n aloitteesta.


Uuden ilmeen on saanut myös Näsilinnan leikkipuisto, joka nykyisen kantaa nimeä Tiitiäisen satupuisto. Nimensä mukaisesti leikkijä pääsee tässä puistossa osaksi mielikuvitusmaailmaan ja kokemaan vaikkapa pienen Tiitiäisen elämää. Trampoliinien ja kiipeilytelineen ansiosta puiston suunnittelussa on muistettu hieman isommatkin leikkijät. Satupuisto on rakennettu kunnioittamaan runoilija Kirsi Kunnaksen taideperintöä, ja se on palkittu Pirkanmaan yhdyskuntatekniikan yhteistyöryhmä PYRY ry:n Y-teko-palkinnolla.


Kenties Tampereen kauneimmalla paikalla, Pispalanharjun korkeimmalla kohdalla, sijaitsee Pyykkipuisto. Nimensä se on mitä ilmeisimmin saanut toimimisestaan pispalalaisten pyykkäämispaikkana aikoina ennen modernia kodintekniikkaa. Myös tämä leikkipuisto on uudistettu, joskin sen leikkipisteet ovat vaatimattomammat kuin jo mainituissa Näsinpuistossa ja Pikku Kakkosen puistossa. Pyykkipuiston kenties paras anti onkin Pyhäjärvelle avautuva huikaiseva maisema ja tietysti myös Pispalan kulttuuriympäristö. Puisto on kesäaikaan suosittu turistikohde ja tapahtumien järjestämispaikka.


Käytetyt lähteet:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti