maanantai 11. toukokuuta 2015

Leikkipuistoesittely: Pelle Hermannin leikkipuisto Porissa

Lastenliiton Blogissa tullaan toukokuun aikana esittelemään Suomen parhaita leikkipuistoja ympäri Suomen. Ensimmäisenä vuoronsa saa Porilainen Pelle Hermannin leikkipuisto, joka heittää hurjan haasteen muille Suomen leikkipuistoille heittämällä ilmoille seuraavan väitteen: 

Paras leikkipuisto löytyy Porista!

Monet muistavat 1970- ja 1980-luvun taitteesta saakka Pikku Kakkosen ohjelmistossa esiintyneen sympaattisen Pelle Hermannin, joka rakasti äitiliinin lettuja ja asui sirkusvankkurissa. Tarinan takana on porilainen isä, Simo Ojanen, joka kertoi tyttärilleen iltasatuja kyseisestä sirkuspellestä. Kun tarinat saavuttivat suosionsa Pikku Kakkosessakin Veijo Pasasen esittämän hahmon siivittämänä, haluttiin asia ottaa huomioon kotikaupungissa. Kesällä 1993 Porin Kirjurinluotoon avautui suuri, kaikille avoin leikkipuisto. Puisto valittiin Suomen parhaaksi leikkipaikaksi 42 % ylivoimaisella kannatuksella Ylen äänestyksessä vuonna 2014.

Mitä kaikkea Suomen parhaasta leikkipuistosta löytyy? Pelle Hermannista muistuttavat alueella sijaitseva Hermannin pyörien päällä oleva asunto ja Äitiliinin mökki sekä sirkusareena, jossa Lastenliiton perinteinen kevätriehakin pidetään jälleen toukokuun 17. päivä.

Itse Pelle Hermannin leikkipuisto on laajentunut melkein viiden jalkapallokentän kokoiseksi alueeksi ja on edelleen maksuton. Alueilla on erilaisia leikkivälinepisteitä suunnattuna pienistä lapsista aina niin isoille lapsille, ketkä leikkipuistoon vielä haluavat mennä. Varmasti aikuisillekin on sijaa leikkiä lastensa kanssa välineissä. Uusimpana alueella ovat kaksi vuotta lapsia viihdyttäneet Angry Birds –leikkipuisto sekä lasten liikennepuisto Vinkkari. Mutta vanhempikin leikkiväline, suuri merirosvolaiva, on lasten keskuudessa ihan yhtä suosittu sokkeloineen ja riippusiltoineen.

Viksu Mustavaris on Kirjurinluodon oma maskotti, jonka voi tavata kesäaikaan muutaman kerran päivässä leikkipuistossa taapertamassa ja lasten kanssa jutustelemassa. Viksu saapuu Pelle Hermannin puistoon toukokuussa ja muuttaa jälleen lämpimiin maihin elokuun puolivälissä.

Pelle Hermannin leikkipuisto on ihanteellinen kesälomakohde perheille. Se on lähellä Porin keskustaa, mutta silti luonnonläheinen alue. Siksipä siellä viihtyvät kesäisin myös linnut, lampaat, vuohet sekä alpakat ihastuttamassa niin pieniä kuin isojakin kävijöitä. Leikkipuiston vieressä sijaitsevan Kokemäenjoen rannassa on oivallinen paikka nauttia jäätelöä ja vaikkapa pulahtaa uimaan kuumana kesäpäivänä.

Lisätietoja:
Kirjurinluoto
Pelle Hermannin puisto on paras!
Puiston historiaa


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti