perjantai 22. toukokuuta 2015

Leikkipuistoesittely: Muumileikkipuisto vie lapset satumaailmaan

Porvoossa avattiin viime kesänä Tove Janssonin 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi Muumileikkipuisto. Pienemmillekin lapsille sopiva leikkipuisto muumihahmoineen on varmasti mukava kesäinen vierailukohde. Puistosta löytyy keinut ja kiipeilytelineet, mutta ennen kaikkea Muumitalo.

Muumileikkipuistosta löytyy tekemistä pienille ja isoille lapsille. Leikkipuisto on aidattu ja vanhemmat voivat antaa lasten huoletta leikkiä puistossa ja nauttia Muumihahmoista. Vanhat tutut keinut ja kiikkulaudat kiinnostavat heti enemmän, kun niissä on Pikky Myy tai Muumipeikko kyljessä. Mukava ja värikäs turvatekonurmi on pehmeä alusta pienemmillekin lapsille ja se tuo samalla puistoon tunnelmaa.

Puistosta löytyy laiva, jossa on erikokoisia liukumäkiä, kiipeilymahdollisuuksia sekä piilopaikkoja. Muumitaloon pääsee kiipeilemällä sisälle ja liukumäki johdattaa lapset takaisin alas. Puistosta löytyy myös Nuuskamuikkusen teltta, johon pääsee sisälle sekä tähtitorni.

Aurinkoisena kesäpäivänä voi leikkipuistokierroksen jälkeen lähteä kävelylle Porvoon vanhaan kaupunkiin ja nauttia sen idyllisestä tunnelmasta ja kahviloista. Muumileikkipuisto sijaitsee keskeisellä paikalla, josta kävelymatka vanhaan kaupunkiin on lyhyt.

Kauniilla ilmalla puistossa on varmasti leikkitovereita, mutta sopu antaa sijaa. Ja lasten jutustelu Muumitalosta ja Nuuskamuikkusen teltasta jatkuvat takuuvarmasti vielä pitkään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti