keskiviikko 1. huhtikuuta 2015

Koristeita pääsiäispöytään

Päätin hyvissä ajoin, että tänä pääsiäisenä meillä on tuuheat rairuohot ruokapöydän koristeena. Olinkin ajoissa aloittamassa istuttamista, kunnes muistin omasta lapsuudestani hauskan rairuohopään, joka oli tehty sukkahuousujen teräosasta ja hiuksina kasvoi rairuoho. Ajattelin, että tällaisethan meillekin tehdään ja tuumasta toimeen.


Nyt sitten selvisi, että lopputulos ei ole aivan sitä mitä haettiin, ei ainakaan tuuhea, joten piti ottaa käyttöön suunnitelma B, Näyttävät koristeet pääsiäispöytään. Jos rairuohon istutus on unohtunut tai epäonnistunut kuten itselläni, nämä koristeet ehdit vielä hyvin tehdä pääsiäispöytään.

Tarvitset pieniä ilmapalloja, pieniä käärreellisiä suklaamunia, liimaa tai lakkaa (esim. Erikeeper), sekoitusastian (pakasterasia yms.) ja erivärisiä puuvillanaruja.

1) Pujota suklaat ilmapallon sisälle ja puhalla palloon ilmaa.
2) Kaada liimaa / lakkaa astiaan ja laita reilu pätkä lankaa liiman sekaan siten, että se kastuu kauttaaltaan.
3) Kieputa liimasta märkä lanka ilmapallon ympärille ristiin rastiin. Vältä isoja rakoja, jotta suklaamunat pysyvät ristikon sisällä.
4) Jätä kuivumaan vähintään päiväksi.
5) Kun lanka on täysin kovettunut ja kuiva, puhkaise ilmapallo ja pujota suklaamunat pois pallon sisältä.
6) Tarvittaessa siisti ylimääräinen liima pois nyppien tai saksien avulla.


Itselläni jäi muutamaan palloon niin isot raot, että suklaamunat tippuvat, mutta kun ne asettelee kulhoon, kaikki näyttää hyvältä. Ja lapset saavat pienemmistä palloista taiteilla suklaamunat suihinsa.

Iloista pääsiäistä kaikille!

Herttaliisa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti