maanantai 13. huhtikuuta 2015

Kevään taikaa

Kevät ja aurinko! Sormet syyhyävät ja keväiset askartelut ja istutukset vilisevät mielessä. Kevät on täynnä taikaa, iloa ja uuden oppimista.

Vietin tässä erään aurinkoisen päivän kuumeisen lapsen kanssa kotona ja päätin toteuttaa pitkäaikaisen ajatuksen riippuvasta yrttipuutarhasta keittiön ikkunaan. Olin jemmannut kaappiin sangallisia jugurttipurkkeja, jonka lisäksi tarvittiin vain liimaa, kauniita sivuja naistenlehdestä, narua, ripustuskoukku ja tietenkin multaa ja siemeniä. Nämä saisi tehtyä myös lasipurkeista, kun suuaukon ympärille kieputtaa rautalankaa.

Näihin purkkeihin istutin herneitä. Liotin päivän kuivia herneitä vedessä ja lisäsin ne purkkeihin. Muutaman päivän päästä näkyi jo ensimmäiset vihreät mullan seasta ja sen jälkeen kasvu on jatkunut tasaisen varmasti.

Samana päivänä istutin neljä sitruunansiementä kokeilumielessä. Melkein neljä viikkoa meni ennen kuin ensimmäiset vihreät lehdet ilmestyivät. Olin jo luopunut toivosta. Sitruunapurkin vierustoveri oreganopurkki nimittäin taisi saada liikaa vettä ja pienet vihreät alut kuolivat. Samoin kävi basilikalle, joten taidan pysytellä sitruunoissa. Katsotaan miten näille käy. Erilaisia siemeniä on mukava istuttaa ja katsoa miten kasvu edistyy. Ja jotta ei unohda mitä tuli istutettua, nimikyltiksi käy jäätelötikku.

Vieläkin nopeampaa kasvamista saimme seurata pääsiäisenä, kun pojan ohransiemenet pääsivät kasvuvauhtiin.

Kevätsiivous tai siitä haaveileminen kuuluu olennaisena osana kevääseen. Löysin Glorian kodin Instagram-tililtä 10 helppoa ja nopeaa siivousvinkkiä kevääseen. 

Monissa perheissä nautitaan kevään ihmeistä ulkoliikunnan merkeissä. Lapset oppivat potkulautailemaan, pyöräilemään apupyörillä ja ilman. Aurinko ja lämpenevä ilma nopeuttavat ulos lähtemistä ja lasten riemua on ihana seurata.

Aurinkoista kevättä kaikille!

Herttaliisa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti