maanantai 16. maaliskuuta 2015

Talvisia leiripäiviä

Aluksi talviloma otettiin käyttöön vastapainoksi koululaisten puurtamiselle sisätiloissa lukuaineiden parissa, innostamaan lapsia liikkumaan sekä kohentamaan heidän terveydentilaansa. Nykyään hiihtoloma on nimenomaisesti loma, jolloin kouluhuolet unohdetaan ja lapset saavat vapaasti tehdä ja toimia. Monilla perheillä saattaa olla omia perinteitä loma-ajalle, kuten ulkomaanmatkat, risteilyt tai sukuloiminen. Kaikilla ei kuitenkaan tätä mahdollisuutta ole, minkä vuoksi Kansallisen Lastenliiton Varsinais-Suomen piiri vastasi tarpeeseen järjestää lapsille turvallinen ympäristö, jossa leikkiä vanhempien ollessa töissä.
 

Viiden päivän mittainen päiväleiri toteutettiin Hepokullan koulun iltapäiväkerhon tiloissa ja sen lähialueilla. Leiri koostui erilaisista teemapäivistä. Lapset pääsivät viikon aikana kokemaan paljon erilaista toimintaa ja puuhastelua. Jokainen leiripäivä sisälsi teematoiminnan lisäksi myös vapaata leikkimistä ja pelaamista niin sisällä kuin ulkona, lasten toiveet huomioon ottaen. 

Maanantaina rakensimme lapsille temppuradan koulun liikuntasaliin. Rata koostui 11 pisteestä, joista suosituimmat lasten keskuudessa olivat tarkkuusheitto, renkaat ja köydet. Tiistaina lapset pääsivät testaamaan kokkaustaitojaan tortillojen ja laskiaispullien parissa. Ryhmätyöllä valmistui hieno ateria kattauksineen. 

Keskiviikkona pidimme askartelupäivän, josta varsinkin tytöt innostuivat. Lapset saivat aikaan hienoja eläimiä mm. vessapaperirullia, huopakangasta ja vesivärejä käyttäen. Tytöt ompelivat myös pehmoisia ja kauniita pupuja ja autoja. Torstaina sateisesta säästä huolimatta pääsimme läheiseen pulkkamäkeen, jossa lapset nauttivat laskemisesta ja lämpimästä kaakaosta. Perjantaina lapset saapuivat leirille herkkujen kera odottaen innolla elokuvaa, jonka katsoimme samana päivänä. Lapset pääsivät käyttämään myös luovuuttaan, kun teimme yhteisen teoksen sormiväreillä.Leiri sujui hienosti ja saimme lapsilta positiivista palautetta. Kaikki haluaisivat ehdottomasti osallistua leirille uudelleen. Onneksi kesä alkaa pikku hiljaa häämöttää ja Sporttileiri sen mukana! Tulkaa siis kaikki innokkaat liikkujat ja aloittelijat mukaan tutustumaan eri lajeihin ja leikkeihin pirtsakoiden ohjaajien opastamana.

- Johanna Puisto, harjoittelija / Varsinais-Suomen piirijärjestö ry

Kansallisen Lastenliiton kesäleiri-ilmoittautumiset ympäri Suomea ovat nyt käynnissä osoitteessa www.leirit.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti