torstai 5. helmikuuta 2015

Runebergin päivän herkkuhetki

Helmikuun herkkukuukauden aloittaa ihana Runebergin torttu, jonka reseptejä on varmasti niin paljon kuin on tekijöitäkin. Alunperin torttu on ilmeisesti ollut Fredrika Runebergin kehittämä leivos miehensä makeannälkään niistä aineksista mitä kaapista löytyy, eli soveltaminen sopiikin tähän torttuun varsin hyvin. Tämä torttu onkin tehty totutusta poiketen irtopohjavuokaan pieneksi kakuksi, mutta oikein hyvin tällä ohjeella saa tehtyä myös muffinsseja tai ihan Runebergin tortuille tarkoitetulla vuoalla.


Runebergin torttu
100g margariinia
1dl sokeria
1kpl kananmunia
1dl vehnäjauhoja
1dl korppujauhoja
1/2dl mantelirouhetta
1tl leivinjauhetta

Pinnalle:
vadelmahilloa
sokerikuorrutetta

Ohjeet:
Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmuna vaahtoon vatkaten. Sekoita kuivat aineet, lisää ne taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Laita taikina vuokaan/vuokiin. Paista 200 asteessa noin 10 minuuttia ja anna jäähtyä. Lisää jäähtyneen tortun päälle vadelmahilloa ja sokerikuorruterengas.

Huom! Torttutaikinaan voit käyttää myös joululta ylijääneet piparkakut tai lisätä taikinaan esimerkiksi ranskankermaa kosteutta antamaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti